3 menü szilveszterre

Szilveszterre ajánlunk három, más-más kategóriájú menüt – lesz egy ínyenc, egy spórolós és gyors változatunk, legyen szó bármilyen kívánalomról!

Sajtos rúd Flórától recept

A vásárlást lehetőleg most is intézzük az ünnepet megelőző hétvégén 29-én és 30-án az előre elvégezhető lépéseket mindenképpen osszuk fel.

Ínyenc

Mihez kezdjünk akkor, ha minden tudomásunk szerint kifinomult ízléssel megáldott vendégek, esetleg kollégák érkeznek látogatóba, akiket mindenképpen szeretnénk lenyűgözni a szakácsművészetünkkel? Ha ezúttal megadjuk a módját, ne habozzunk tanúbizonyságot tenni remek ízlésünkről: jöhet az érlelt lazac, a gravlax, szerezzünk be kaviárt számos tálalási tippet kínálunk hozzájuk. És hogy elkerüljük a sótúladagolást, süssünk magunk chipset, tökéletes ropogtatnivaló más falatkák mellett!

Spórolós

Ha ezúttal takarékosra vesszük a figurát, akkor sincs ok elkeseredésre: mint tudjuk, kevés pénzből is lehet finomat! A lencsesaláta, a főtt virsli és a sajtos pogácsa széles körben nagy népszerűségnek örvendenek, így bátran készíthetünk belőlük nagy adagot. Kis kreativitás, ráadásul a gyerekek is imádni fogják: a fasírt süni némi macerával jár ugyan, de garantáltan mosolyra fakasztja az asztal körül legyeskedőket.

Gyors

És végül tippek azoknak, akik még december 31-én is rohannak és az utolsó pillanatban szereznek be pár hozzávalót a sarki üzletből: friss pékáru és sós kencék! Jöhet a körözött, a tepertő- és tojáskrém: ne habozzunk zöldségekkel kínálni, mint kukoricasaláta, uborka, retek... a sós krémek kategóriában sok-sok variációját találjuk a gyorsan összedobható szendvicsfeltéteknek!

Ezeket olvastad már?

Még több szilveszteri recept

Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek