A 11 leggyorsabb tészta szünidőben

Mit tudsz a leggyorsabban a gyerekek elé tenni, ha éppen őrült éhesek? Hát, persze, hogy egy paradicsomos tészta lesz a megoldás.

Strandon voltatok, vagy most mentek hazafelé az állatkertből? Fejben már gyorsan összeraktad a hozzávalókat: friss paradicsom a hűtőben, passzírozott a polcon, hagyma a kosárban, tészta a fiókban, bazsalikom az ablakban. Ennél egyszerűbb és egyben nagyszerűbb fogás nem is lehetne. Villámgyorsan elkészíthető, és minden gyerek elégedett lesz vele!

 1. 1.

  Friss és gyors paradicsomos tészta

 2. 2.

  Spagetti Pomodoro

 3. 3.

  Penne zsályás paradicsomszósszal

 4. 4.

  Pasta all'arrabbiata

 5. 5.

  Paradicsomos-csiperkegombás penne

 6. 6.

  Spagetti alla puttanesca

 7. 7.

  Tonhalas farfalle

 8. 8.

  Spaghetti alla amatriciana

 9. 9.

  Milánói makaróni Dacota konyhájából

 10. 10.

  Toszkán spagetti Nusika konyhájából

 11. 11.

  Spagetti AlmaMater húsgombóccal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!