19+1 lélekmelengető gulyásleves

A laktató, szemnek-szájnak egyaránt kellemes fogás az Alföldről (Hortobágy, Nagykunság) indult, de ma már mindenki asztalán megtalálható számos változatban. Válogass kedvedre!

A magyar gasztronómiai folklór egyik legendás étele a reformkorban lett igazán népszerű nemcsak hazánkban, de a környező országokban is.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.

Ezt a gulyást is próbáld ki!

Így fest egy magyar gulyásleves, ha angol gasztrobloggerek készítik

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...