19+1 lélekmelengető gulyásleves

A laktató, szemnek-szájnak egyaránt kellemes fogás az Alföldről (Hortobágy, Nagykunság) indult, de ma már mindenki asztalán megtalálható számos változatban. Válogass kedvedre!

A magyar gasztronómiai folklór egyik legendás étele a reformkorban lett igazán népszerű nemcsak hazánkban, de a környező országokban is.A gulyásleves azonban nem csak egyféle receptet jelöl. Ma is fennmaradt számos jól ismert változata. Az Alföldön sokféle zöldséggel, Kolozsváron édes káposztával, Szegeden csipetkével, a csángók pedig savanyú káposztával készítik, és ne feledkezzünk meg a finom babgulyásról sem. De legyen bár birkából vagy szárnyasból, annyi bizonyos, hogy a jóféle gulyáslevest nem rántják be, és mindenkor kerül bele jóféle fűszerpaprika a magyarok és a külföldi vendégek örömére.

  1. 1.

    Gulyásleves A kis gasztronautától

  2. 2.

    Gulyásleves 6. - csipetkével

  3. 3.

    Hamis gulyásleves csipetkével

  4. 4.

    Magyar gulyás angol módra

  5. 5.

    Az eredeti gulyás Ínyesmestertől

  6. 6.

    Csirkegulyás

  7. 7.

    Zöldborsós pulyka gulyásleves

  8. 8.

    Nyúlgulyás

  9. 9.

    Bográcsgulyás GastroHobbi módra

  10. 10.

    Marhagulyásleves grízgaluskával

  11. 11.

    Ír sörgulyás sertéshúsból

  12. 12.

    Legendás gulyásleves

  13. 13.

    Vörösboros gulyásleves chilivel és nokedlivel

  14. 14.

    Zöldséges sertésgulyás

  15. 15.

    Árva gulyás

  16. 16.

    Zöldbabgulyás

  17. 17.

    Csicseriborsó-gulyás

  18. 18.

    Gulyásleves sertés húsgombóccal

  19. 19.

    Kolozsvári gulyás

  20. 20.

    Gulyásleves ahogy BackerMan készíti

Ezt a gulyást is próbáld ki!

Így fest egy magyar gulyásleves, ha angol gasztrobloggerek készítik

Címlapról ajánljuk

További cikkek