r
Nosalty Logó

Zamatos narancsos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 598 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3585 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 598 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.8 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 3585 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 385 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd elkeverjük.
  2. Egy másik tálba dobjuk az apró kockákra vágott margarint, majd a cukrokkal krémesre keverjük.
  3. Egyenként jöhetnek a tojások is, a reszelt narancs, majd a lisztes keverék is, részletekben. Végül a narancs kifacsart levét is belecsurgatjuk a keverékbe, és jól elkeverjük.
  4. A kuglófformát alaposan kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a keveréket.
  5. 170 fokon 40-50 percig sütjük, a sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk, végül reszelt citromhéjjal és porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 49993
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 27.

Receptkategóriák

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és a sütőből áradó mennyei, narancsos illatoknak senki nem fog tudni ellenállni. Igen, ez egy narancsos kuglóf recept. ;)

Hozzászólások

kopkatimi

Elkészítettem. Isteni lett! Köszönöm a receptet, azt hiszem gyakran el fogom készíteni, még karácsonykor is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.