r
Nosalty Logó

Vajkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Vajkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 2950 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2950 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot a csomag hátulján feltüntetett leírás alapján elkészítjük.
  2. Mikor kihűlt, a szobahőmérsékletű margarint géppel kikeverjük, és a pudingot darabokban adjuk hozzá. Csomómentesre keverjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 74565
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Egy 26 cm átmérőjű torta betöltésére alkalmas mennyiséget kapunk ezekből a hozzávalókból. Ha adunk hozzá ízlés szerint: - keserű kakaóport   ->  csokoládé torta - rum aroma + áttört gesztenyepüré  ->  gesztenye torta - eper vagy más gyümölcs  ->  epres vagy más gyümölcsös torta - rum aroma + darált dió ->  dió torta ha a felét keverjük be kakaóporral, akkor csinálhatunk fele csokikrémes, fele vanília krémes szeletet, tortát vagy roládot Ez egy alapkrém, amit szinte bármivel lehet ízesíteni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vajkrém
Becsei Ágnes 100 recept

Mikor cukrásznak tanultam anno, akkor jártunk Kabinetre. Ez mondhatni az iskolán belül történt, csak más épületben. Ez gyakorlati oktatás volt, mikor tanártól tanulhattunk gyakorlati dolgokat. Ott használtuk ezt a receptet egy apró különbséggel: a cukrászok (legalább is ott, ahol én megfordultam akkoriban) krémport használtak, nem pudingport. Szinte talán ugyanaz, de nekem itthon így bevált.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mit szoktál ebb?l csinálni?

Becsei Ágnes

Szia! "ajánlat Egy 26 cm átmér?j? torta betöltésére alkalmas mennyiséget kapunk ezekb?l a hozzávalókból." Ha keverek hozzá keser? kakaóport, akkor csoki krémet kapok a csokis tortához; ha rum aromát és áttört gesztenyepürét, akkor gesztenyés krémet a gesztenyetortához. Ez egy alapkrém, amit ha ízesítesz kedved szerint, akkor készíthetsz vele tortát, szeleteket, roládokat... Üdv: Ági

Törölt felhasználó

óó, bocsi, figyelmetlen voltam :) De azért köszönöm! :)

Törölt felhasználó

túl sok a tej 3 dl is elég hozzá vady sehogy nem lehet bes?s?síteni így olyan mint valamo lé.

Becsei Ágnes

Ne haragudj, de másfél csomag pudingport tettél bele? Amit a képen látsz az is 5 dl tejb?l van, és mindig is annyiból szoktam csinálni. Ha lé lenne, akkor nem tudnék ezzel tortákat, süteményeket tölteni. NEM sok a tej! Talán a pudingpor nem volt elég, amit beletettél vagy a márkája miatt esetleg talán kicsit több kellett volna bele, de nem hiszem. Egy zacskóban 4 dkg van, de 6 dkg kell bele. Nekem mindig bes?r?södik, eddig mindenki másnak is sikerült, akinek megadtam a receptet, és ahogy olvasható is, én ezt így tanultam. Minden héten többen is ez alapján a receptúra alapján készítettük el az alapkrémet az iskolához tartozó Kabineten a süteményekhez és tortákhoz. Próbáld meg újra talán, ahogy le van írva; és használj Dr. Oetker pudingport. Sok sikert hozzá!

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Ha ízesíteni szeretném a krémet, kb. mennyi kakaót, vagy diót, gesztenyét tegyek bele? Ízlés szerint? Kóstolgassam közben? Igazából nem nagyon szeretjük a túl vajas krémet, de mivel van benne puding is gondolom nem annyira érz?dik rajt! Válaszodat el?re is köszönöm: Renáta

Becsei Ágnes

Szia Renáta! Igen ízlés szerintinek mondanám, de a kakaóval (keser? kell bele) óvatosan bánj, inkább el?ször csak világosra keverd be és kóstold meg. Ha sokat teszel bele, túlságosan is keser? kakaós lesz az íze; gesztenyepüréb?l én úgy szoktam egy csomagot teszek bele egy ilyen adagba + a rum aroma, de ez is ízlés kérdése. Dióval szintén, hogy ne legyen túl sok benne; mert akkor a dió között elveszik a vajkrém, és nem lesz már krém. ;-) Szerintem ez nem túl vajas, ha jóra sikerül, akkor finom lágy krémes az íze, és ha ízesíted, akkor nem is fog érz?dni a vaj. Sok sikert hozzá! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod! Megpróbálkozom vele és megírom az eredményt! :)

Mokika

SZIASZTOK! TEGNAP ELKÉSZÍTETTEM EZT ÉS CITROMOSRA "ALAKÍTOTTAM" 1 NAGY CITROM LEVÉVEL ÉS RESZELT HÉJÁVAL. MAJD FELTESZEM A KÉSZ TORTÁT,MINDENESETRE KÖSZÖNÖM A RECEPTET ÁGI,NEKEM NAGYON BEJÖTT! UTÓIRAT,EGY KIS MOSOLY KEDVÉÉRT: AMIKOR SZAKKÖZÉPBEN KOLLÉGIUMBAN LAKTAM ÉS A VENDÉGLÁTÓSOK MINDIG MENTEK A KABINETRE,NAGYON IRIGY VOLTAM,MINDIG AZT HITTEM AZ VALAMI TITKOS TALÁLKA!!! :-) :-) :-)

Becsei Ágnes

Kedves Mokika! Igen, ezt az alapkrémet bármilyen íz?vé lehet alakítani, változtatni. Várom a torta receptedet! ;-) U.i.: A kabinetet mi annak is fogtuk fel, valami féle titkos találkának! :D

Törölt felhasználó

Kedves Ági! Két kérdésem lenne: 1. Nem szeretem a margarint, esetleg R.kockát használok sós sütihez. Kiváltható a margarin vajjal, ugye? 2. Kávékrémet hogy készítenél kellemesen finomat? Ezzel az alapkrémmel, vagy valami más úton-módon? Köszi!

Becsei Ágnes

Szia Koti72! Elnézést, de nem volt id?m mostanában erre járni, és írni. De most itt vagyok! ;-) 1. Én is mindent Rama-val készítek, így ezt is. Nem akarlak elszomorítani, de de én nem ajánlanám a vajat a margarin helyett, mivel ízre is más és állagra is. Bár kipróbálhatod, de az drágább is, f?leg nagyobb mennyiségnél. Én a Rama-t tudom ajánlani, próbáld ki el?ször azzal. Nem lesz tömény margarin íze, ezért kezeskedem! 2. Még utána kell nézem! Mi nem szoktunk kávékrémeset enni, de tudom, hogy volt olyan torta, amit azzal töltöttünk. Majd megírom ide! Üdv: Ági

csenli

 Sziasztok! Én anno, mint cukrász tanuló úgy tanultam, hogy a lef?tt kávét cukorral sziruppá f?ztük. Ezt adagoltuk a krémhez.

Törölt felhasználó

Kedves Koti! Nagyanyám isteni kávétortát sütött,próbáld ki ezt a kávékrémet: 2dl er?s feketekávéban elkeverünk 4 kávéskanál lisztet,ezt péppé f?zzük (ez felel meg a fent említett pudingnak) beleolvasztunk 6-8dkg összetördelt étcsokoládét, hozzáadunk 10 dkg cukrot .Amikor kih?lt habosra keverjük 24dkg vajjal, vagy margarinnal. Még ízlés szerint ebben a fázisban édesítjük porcukorral (? vaniliás cukrot tett még hozzá,ami porcukor volt, amiben vaniliarudat tárolt)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni a vajkrém elkészítéséhez. Ha hagyom kihülni a f?z?s pudingot, akkor az bekeményedik. Ha pedig ezt keverem össze a margarinnal, akkor darabos lesz. Ha pedig nem h?l ki teljesen a puding, akkor felolvasztja a margarint. Olvastam valahol, hogy szórjunk porcukrot a pudingra, nehogy beb?rösödjön, de ett?l még "pudingosan kemény" lesz ha kih?lt. Arra is gondoltam, hogy kevergetem, hogy ne szilárduljon úgy meg, de az túl hosszú id?. Mi a trükkje ennek a krémnek?

Becsei Ágnes

Szia beginner! Nem baj, ha bekeményedik pudingosan,, mert pont ez a célja. El?ször a margarint keverd ki alaposan, és kis adagokban (pl.: kanalanként) add hozzá a pudingot. Így nem kellene, hogy darabos vagy csomós legyen, mert én is így szoktam csinálni. Mindig akkor add hozzá a következ? kanál pudingot, amikor már az el?z?t jól elkavartad. Sok sikert hozzá! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Szia! Fondant alá is jó ez a krém? Nem áztatja át a fondantot? Köszi, Betti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek