r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőrös túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2378 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.8 g
  • Cink
    304 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    234 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    140 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 396 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6400.8 g
  • Cink
    1823 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    1404 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1796 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    70 mg
  • Mangán
    56 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    175 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    841 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2378 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    151 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    116 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    69 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 18x18x6 cm formát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórunk.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 70 g cukrot és a vanília cukrot.
  3. A tojássárgát a maradék cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót és a tojáslikőrt, és simára keverjük. A túrós masszához keverjük a lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. A tésztát a formába öntjük, elsimítjuk.
  5. Betoljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 75 perc alatt megsütjük. A sütőt kikapcsoljuk, és a süteményt 30 percet hagyjuk a kikapcsolt sütőben, majd kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18x6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3509
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom túrós sütemény tojáslikőrrel ízesítve. Tojáslikőr helyett elkészíthetjük whiskyvel vagy csokoládélikőrrel is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?