r
Nosalty Logó

Tejkaramellás puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagygombócos
Tejkaramellás puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A karamellöntethez

Összesen 714 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A karamellöntethez

Összesen 4276 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A karamellöntethez

Összesen 260 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 714 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 4276 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellöntethez

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A datolyát kimagozzuk és apróra vágjuk.
  2. A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Habverővel hozzákeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral átszitált lisztet.
  3. Egy kis lábasban felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a datolyát és fedő nélkül, kis lángon 2 percig főzzük.
  4. A datolyás keveréket (a vizet nem kell leönteni róla!) laza mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd egy vékonyankivajazott magasfalú tepsibe öntjük. (Én egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformát használtam.)
  5. Előmelegített sütőben légkeverésesen, 200 fokon40 percig sütjük, addig amíg a közepe is megszilárdul. (Én a sütés felénél leborítottam fóliával, hogy a teteje meg ne égjen. Így is gyönyörű barna lett.)
  6. A sütés alatt elkészítjük a karamell öntetet.
  7. Az öntet felével meglocsoljuk a megsült sütit (pudingot:) és még 5 percre visszatesszük sülni, hogy magába szívja és egy kicsit rásüljön.
  8. A karamell öntet másik felével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 57963
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Ajánló

Karamell öntet

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejkaramellás puding
Nagygombócos 14 recept

Ezt a receptet a Szakácsok könyvében találtam. Eredetileg az angliai Francis Coulsontól származik. Az angolsága magyarázza, hogy ezt a - kissé répatortára hasonlító - sütit pudingnak nevezte. Figyelem, édességimádóknak veszélyes, függőséget okozhat!

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.