Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejkaramellás puding

Tejkaramellás puding
Tejkaramellás puding
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Szakácsok könyvében találtam. Eredetileg az angliai Francis Coulsontól származik. Az angolsága magyarázza, hogy ezt a - kissé répatortára hasonlító - sütit pudingnak nevezte.
Figyelem, édességimádóknak veszélyes, függőséget okozhat!

hozzávalók / 6 adag

A pudinghoz

A karamellöntethez

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A datolyát kimagozzuk és apróra vágjuk.
  2. A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Habverővel hozzákeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral átszitált lisztet.
  3. Egy kis lábasban felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a datolyát és fedő nélkül, kis lángon 2 percig főzzük.
  4. A datolyás keveréket (a vizet nem kell leönteni róla!) laza mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd egy vékonyan kivajazott magasfalú tepsibe öntjük. (Én egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformát használtam.)
  5. Előmelegített sütőben légkeverésesen, 200 fokon 40 percig sütjük, addig amíg a közepe is megszilárdul. (Én a sütés felénél leborítottam fóliával, hogy a teteje meg ne égjen. Így is gyönyörű barna lett.)
  6. A sütés alatt elkészítjük a karamell öntetet.
  7. Az öntet felével meglocsoljuk a megsült sütit (pudingot:) és még 5 percre visszatesszük sülni, hogy magába szívja és egy kicsit rásüljön.
  8. A karamell öntet másik felével tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 183
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagygombócos

Mióta szakács: 2008.04.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamell süti, karamellás süti, datolyás sütemény, karamellás sütemény, datolyás süti, sütemény datolyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-05-16 14:57

Nekem is nagyon tetszik, csak megkérdezném, hogy nem lenne-e célszerú a 20 dkg cukor mennyiségét csökkenteni. Általában 1 tojáshoz 5 dkg cukrot szoktunk számítani és itt a datolya is és az öntet is édes.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-05-16 15:25

A süti tényleg elég édes, így szerintem nyugodtan. Ha kiprobálod így, megköszönném ha megírnád a tapasztalatodat

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-05-14 11:11

Király recept!

714
vaj 75 g
porcukor 200 g
tojás 3 db
finomliszt 200 g
sütőpor 1.5 teáskanál
datolya 200 g
víz 375 ml
barna cukor 75 g
habtejszín 300 ml
vaj 50 g