Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős szelet

Szőlős szelet
Szőlős szelet
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg szőlőt kaptam ajándékba, ezért találtam megfelelőnek ezt a sütit, mivel puha sütire vágytam.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt alapos mosás után leszemezzük, újra mossuk és lecsepegtetjük.
  2. A tojások sárgáját a puha margarinnal, a 20 dkg porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a 20 dkg cukrot, amivel kemény habot készítünk.
  4. A kikevert tojássárgájához hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, közben a felvert tojásfehérjéből is teszünk hozzá. Végül lazán hozzátesszük a többi tojásfehérjét is.
  5. Kizsírozott, lisztezett, nagy tepsibe szétterítjük, és megszórjuk a lisztes, őrölt fahéjjal elkevert szőlővel.
  6. Előmelegített sütőben kb. 170  fokon 30 -35 percig (tűpróbáig) sütjük.
  7. Kihűlés után megszórjuk vaníliás porcukorral.
  8. Apró szeletekre vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szőlős kevert, fahéjas szőlős szelet, szőlős kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
tojás 7 db
margarin 30 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 35 dkg
cukor 20 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
szőlő 60 dkg
fahéj 1 ek
finomliszt 1 dkg
porcukor 2 dkg