Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri sós malackák

Szilveszteri sós malackák
Szilveszteri sós malackák
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszteri buli fénypontja.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk, és kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát 1-1,5 cm-re nyújtjuk.
  3. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kis háromszöget vágunk ki belőle. Az így kapot két háromszöget lehajtjuk.Ezek lesznek a fülek. Majd két fekete bors szemet teszünk közé. Ezek a szemek. Az alatta lévő tésztát meggyűrjük, és ez lesz az orr.
  4. Megkenjük tojássárgájával, és sütőpapírral bélelt tepsibe 220 fokon 15 percig aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 225
elküldve: 4
receptkönyvben: 60
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sevi

Mióta szakács: 2012.12.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szezon: tél
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

malackák szilveszterre, szilveszteri malac, sós malac bulikra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Thu, 2015-01-01 17:37

Igen, nekem is ez a recept van meg, sajnos nem tudtam idemásolni a megsült malackákról készült képet.

KJ
KJ Tue, 2013-01-08 00:23

Variáció a nózijára szintén a nosalty egy másik receptjéből: pici szaggatóval kiszaggatjuk és a nagyobb kör alső részére rátesszük. Az orrlyukakat szívószállal lyukasztjuk. A szeme lehet tökmagból vagy szotyolából, mert azt meg is lehet enni. Finom, főleg a készítés napján, nagy siker a társaságban.

395
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
burgonya 25 g
tehéntúró 25 dkg
2 kávéskanál
tojás 1 db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint