r
Nosalty Logó

Sült sajtos csirkemell Böbinke konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Böbinke
Sült sajtos csirkemell Böbinke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3291 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 549 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.7 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11014.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    3364 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    3355 mg
  • Nátrium
    3673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 3291 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, besózzuk, sajtot lereszeljük, sütőt előmelegítjük.
  2. Tűzálló tálat kibélelünk baconnel. Erre a rétegre reszelünk egy adag sajtot, hogy ne látszódjon a szalonna.
  3. Csirkemell szeletek felét beleforgatjuk a lisztbe és a felvert tojásba, majd a sajtrétegre helyezzük. Erre a rétegre is reszelünk sajtot, hogy befedje a hússzeleteket.
  4. A megmosott és felszeletelt őszibarackokat ráhelyezzük a sajtrétegre, majd ezt is befedjük reszelt sajttal.
  5. A maradék csirkemellet szintén beleforgatjuk lisztbe és felvert tojásba, majd a tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Fólia alatt sütjük egy órát, majd fólia nélkül még egy felet, hogy megpiruljon a sajt a tetején. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3040
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 05.

Ajánló

A barackot helyettesíthetjük almával, gépsonkával, újabb réteg baconnel, vagy amivel szeretnénk. Isteni krumplipürével, de ehetjük petrezselymes krumplival vagy hasáb burgonyával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Böbinke 2 recept

Anyukám receptje, aki egy barátnőjétől kapta, aki.... nem tudom honnan szerezte. Szeretjük. Nagyszerű választás, ha vendégeket várunk. Szeretem azzal meghökkenteni az embereket, hogy kiviszem a rombusz alakúra vágott szeleteket, majd kis szünet után viszem a köretet. Szinte mindig jön a kérdés: "miért hozol krumplit a süteményhez?" ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...