Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós rudacskák

Sós rudacskák
Sós rudacskák
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (115)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan és könnyen elkészíthető rágcsálnivaló. Légmentesen lezárva sokáig megőrzi frissességét.

hozzávalók / 4 adag

A tészta

A kenéshez

A szóráshoz

  • 5 dkg sajt (reszelt)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.
  3. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 498 731
elküldve: 118
receptkönyvben: 4 361
elkészítve: 248/328
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudak, sajtos rudacskák, sajtos rudak

Hozzászólások (115)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laci59
Laci59 Sun, 2019-11-24 13:50

Kedves Muci!

Én egy kezdő barkácsoló vagyok a konyha területén, vannak már sikereim de ez a sós nekem valami katasztrófa lett. Egyértelmű, hogy valamit én nagyon elszúrtam. Mindig használok mérleget és a leírtaknak megfelelően adagolom a cuccokat. Ebben a receptben egy dologtól tértem el, nem vajat hanem margarint használtam. Megsütöttem és olyan kemény lett, hogy verekedni lehet vele. Lapos és liszt ízű lett, ment az egész a kukába.
Nem adom fel, addig próbálkozom, míg nem sikerül mert nagyon szeretem a sós és édes dolgokat egyaránt. Ha van ötleted, mit ronthattam el, megköszönném neked a segítségedet.

Üdvözlettel:
László a nagyon amatőr. ( a konyhában )

berku
berku Sun, 2020-01-05 11:24

Kedves László! Ennél a sósnál (és a linzereknél) fontos, hogy a vaj hidegen legyen elmorzsolva a liszttel és ne is gyúrogassa az ember túl sokáig hogy ne melegedjen fel. Legegyszerűbb aprítógéppel elkeverni a lisztet a vajjal. Én több körben szoktam. Ha az nincs, akkor sajnos késsel kell a vajat vékony lapokra vágni és a két tenyerünk közt a liszttel morzsolni. (Ebben a fázisban még nem gyúrni.) Jót tesz a tésztának, ha legalább fél órára, de akár egy éjszakára is betesszük a hűtőbe.

Kedves Muci!
Nagyon sokszor elkészítettem már a recepted, imádom. Margarinnal is működik.

Laci59
Laci59 Sun, 2020-01-05 14:37

Köszönöm a segítséget, majd próbálkozom még. :-)
Minden kedves felhasználónak boldog új évet kívánok!

Muci
Muci / Muci Wed, 2019-11-27 17:00

Laci59 !
Kedves László ! Ez a sós rúd, ha a recept szerint készíted nagyon finom és omlós, elrontani szinte lehetetlen. Mivel sok információt nem közöltél nem tudom mi lehetett a baj. Arra az egyre tudok gondolni, hogy kétszeres adagot készítettél és a lisztet megkétszerezted és a belevalókat , főleg a vajat illetve az általad használt margarint nem. Itt jegyzem meg, hogy vajjal sokkal finomabb.
Üdv.:Muci

Freemami
Freemami Thu, 2019-06-13 18:10

Kedves Muci! Én még ilyen finom sósat, ami ilyen hamar elkészül nem pipáltam!:) Elolvastam pár kommentet, így rögtön dupláztam, de lehetett volna triplázni is:) Isteni finom és nagyon köszönöm!:)

Csillacsaj
Csillacsaj Mon, 2017-04-17 10:22

Drága Muci! Rádöbbenve reggel ,hogy a locsolkodóknak kevés a süti. Köszönöm a recepted.Gyors,egyszerű és finom! Csak ajánlani tudom. Köszönöm.

Muci
Muci / Muci Mon, 2017-04-17 14:07

Kedves Csilla !
Nagyon szívesen. Örülök ,hogy rátaláltál a receptre és megoldottad a problémát. Ez a sósrúd tényleg egyszerű és finom.
Üdv. : Muci

Judit95
Judit95 Mon, 2017-02-27 13:33

Kedves Muci! Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, csak dicsérni és ajánlani tudom! :) Hihetetlenül finom lett, csak annyit bánok hogy nem dupla adaggal készítettem egyből! Én tettem egy kis reszelt sajtot a tésztához is, így még sajtosabb íze lett, isteni!

geniusz
geniusz Sun, 2016-11-20 20:25

Szia! Nagyon fincsi a sós süti! Most csináltam meg! Köszi a receptet! :)

Mumingo
Mumingo Tue, 2016-02-23 12:47

Szia!
Első sós sütimként készítettem el a lakásavatómra, rögtön 3x-os adagból. Nem kellett csalódnom, a sok pozitív hozzászólás mind igaz, nagyon finom lett, sok dicséretet kaptam. Én szezámmagot tettem a tetejére, így is nagyon finom. Nekem egy ici-picit száraz, anyu szalalkálisához vagyok szokva. Köszönöm a receptet :)

Tecuko
Tecuko Wed, 2015-12-23 19:51

Kedves Muci,
Ma megcsináltam a rudacskákat,és nagyon finom lett.Az egyik legjobb amit eddig ettem :) Nem volt itthon elég vaj,így a harmada a zsír volt.Tökéletes.
Békés Ünnepeket!
Tecuko

eva_sweet
eva_sweet Sat, 2015-05-09 10:54

Ez valami isteni,nagyn finim egybol tripla adagot gyurtam be de nem bantam meg egy percig semm :)

kenyereserika
kenyereserika Sat, 2015-04-18 20:49

Elkészítettem ma,nagyon finom,holnap ismét sütök,de dupla adagot.Köszi a receptet.

Leócika
Leócika Tue, 2014-09-02 13:09

Elkészitettem , a sajtos rudat , finom lett !! Köszi a receptet ! Julika

berku
berku Fri, 2014-04-11 14:01

Sokszor sütöttem már, ez az igazi! Sütéskor nekem szépen fel is szokott jönni.

kovacs84
kovacs84 / kovacs84 Mon, 2014-01-13 06:19

Perfekt a recept, koszonom! Egyetlen kis kerdesem lenne: nem hianyzik sutopor a tesztajabol? Vagy en szurtam el valamit? Olyan kis laposak lettek. Lehe, tul vekonyra nyujtottam...

Muci
Muci / Muci Mon, 2014-01-13 16:37

Szia ! " kovacs84 "
Ebbe a sós rudacskába nem kell sütőpor, vagy egyéb volumennövelő szer. Amennyiben laposnak találtad , hagyd egy kicsit vastagabbra a tésztáját, de 5 mm-nél ne legyen vastagabb.
Üdv.: Muci

sonja17
sonja / sonja17 Sat, 2013-12-14 18:36

Most késtitettem el
Isteni ez a recept.Köszönöm szépen,hogy felraktad

vzsuszi
vzsuszi Wed, 2013-11-13 18:02

Kedves Muci! Most csak azért regisztráltam az oldalon, hogy hozzá tudjak szólni! :) Ezt a receptet évekkel ezelőtt találtam , és az első próbát is már többszörös adagból készítettem el, ami perceken belül elfogyott. Azóta nincs olyan csajos összejövetel, ahol meg mernék jelenni nélküle! :) Az elmúlt nyáron Svájcban dolgoztam és az ottani főnökasszonyom is elkérte a receptet! :) Ezer hála és köszönet ,hogy megosztottad velünk!!!

Viane
Viane / Viane Sat, 2013-09-14 17:49

Sok-sok megsütés után ideje hozzászólnom.
Mindig isteni lett, de hogy mennyire tartható el, még sohasem sikerült kipróbálnom. :)
Kevertem bele juhtúrót, apróra vágott kolbászt - ez utóbbi a család és barátok kedvence.
A mai egy sima változat, köménnyel és parmezánnal. Felesben teljes kiőrlésű liszttel készítettem, így is tökéletes.
Szóval köszönet a receptért!

MMM
MMM Sun, 2013-06-02 14:10

Kedves Muci! Koszonom szepen a receptet, mar sokadjara keszitem a rudacskakat, es mindig nagyon finom. Azt meg tudnad mondani, miert 2 tojassargaja mehet bele, feherje nelkul? En tegnap dupla adagot keszitettem, es a 4 tojassarga helyett 3 egesz tojast utottem bele, egy kis liszttel meg megdobtam, hogy allagra jo legyen, es igy is nagyon finom a suti, masnap is. Tovabbi kellemes fozocskezest kivanok!

Natgirl
Natgirl Wed, 2013-03-27 20:23

Nagyon finom! Köszi a receptet!:)

(Azoknak, akik olyan gondokkal küzdenek, mint én küzdöttem ma - történetesen: nem volt itthon ennyi vaj, csak margarin, viszont ilyen időben a lábujjamat sem akartam kidugni a házból:) : margarinnal is tökéletes:))

miuwike91
miuwike91 / miuwike91 Mon, 2013-03-25 11:44

Dupla adaggal készítettem ,sajt helyett borssal szortam meg a tetejét de igy is isteni lett :) köszi a receptet nagyon bevállt még jo párszor biztos elkészítem :P

rox
rox Wed, 2013-03-06 19:46

sziasztok! vajon lehet bele vaj helyett margarint v. zsírt tenni?
most csinálom másodszor, az első nem emelkedett fel, pedig vonalzóval mértem a 3mm-ert. a következő adagot 1 cmesre hagytam, az már jó lett.
amit most sütök,abba belettettem a fehérjét is,mert nem tudtam mi a szerepe, hogy nem kell bele. azzal meg amúgysem sokat tudok általában kezdeni. a habcsókkal már torkig vagyok :)
na majd kiderül mi lesz belőle.

-------------------------------

frissítés : semmi nem lett belőle.:( csak laposgörény. próbálok mást.

PJulcsi
PJulcsi Mon, 2013-01-21 22:20

Kedves Muci!

Én voltam az első, még 2009-ben, aki jelezte Neked (Julcsi68 néven), hogy megsütöttem ezt a finomságot.
Azóta már rengetegszer megsütöttem, csak úgy magunknak, meg vendégeknek is. Még nem volt olyan hölgyvendégünk, aki ne kérte volna el a receptjét. Nem akarják elhinni, hogy nincs benne semmilyen kelesztő dolog, s milyen egyszerű elkészíteni. Sőt az egyik kolléganőm már csak ezt a sós süteményt készíti, mert a rokonsága csak ezt hajlandó megenni. Én már 4 adagnál alább nem adom az elkészítését, ha hozzáfogok.
Egyszer dugtam el egy adagnyit próbaképpen, hogy meddig áll el. Jelentem még három hét után sem volt semmi baja! Tovább már nem akartam tartogatni, pedig lehet, hogy még ezután is jó lett volna, annyira jó recept.
Nagyon köszönöm ezt a tényleg szuper receptet.

Ui: A felhasználónév azért nem stimmel, mert egy ideje nem enged be a rendszer, nem tudom miért. Kb. 2 hónapja kértem új jelszót először, s azóta többször is, de eddig még nem küldték el a címemre, ezért regisztráltam mégegyszer.

Üdv:
Julcsi

Muci
Muci / Muci Tue, 2013-01-22 15:56

Kedves P Julcsi !
Nagyon kedves vagy, köszönöm az elismerő szavakat. Örülök, hogy nemcsak többször elkészítetted,hanem baráti körödben még terjeszted is a receptet.
Üdv.: Muci

Kinga76
Kinga76 Mon, 2012-12-31 12:21

Köszi a receptet, nagyon finom, puha, omlós, levelesre sikeredett! Kicsit féltem, hogy nincs benne élesztő, de szépen feljött és az íze... hmm... mennyei :)

Három napja sütöttem, a pár darab ami maradt még belőle, most is puha, tökéletes!

Barika
Barika Tue, 2012-12-25 20:49

Imádom! Jó fél óra alatt kész van és mennyei!!!

Boboj
Boboj / Boboj Mon, 2012-12-17 13:13

Szuperjó, könnyű és gyors recept, és a süti ISTENI! Karácsonyokor is ezt fogom elkészíteni, mert egy csomó időt spórolok vele :) Köszönöm! :)

siccca
siccca Sat, 2012-08-18 11:43

sziasztok sos!

Most állok neki össze állitani a tésztát 1kg lisztből óriási vendégsereg jön nemsokára ,
az lenne a kérdésem, hogy ahhoz a me nnyiséghez hány tosást rakjak bele!!
segítsetek légyszi!!!
köszi
Évi

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-08-18 17:00

Kedves Évi !
Ha 1 kg lisztből készíted az kb 3.5 szeres mennyiség . Így minden hozzávalóból ennyiszer nagyobb mennyiséget kell vegyél, tojássárgából 7 db kell.
Üdv.: Muci

siccca
siccca Mon, 2012-08-20 15:49

Kedves Muci!
Köszönöm válaszod, 4 tojássárgából, 25dkg ramaból , 12dkg zsírból és egy nagy pohár tejfölből készítettem a tésztáját.
S mivel a testvérem pék volt hosszú évekig, így bevetett egy pár pékes trükköt....:))
Évi

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-07-03 13:50

Kedves Muci!

Már vagy 10x megcsináltam, és a második alkalomtól kezdve mindig legalább dupla adaggal. Nagyon köszi ezt az egyszerű és nagyszerű receptet!

pakóca
pakóca Tue, 2012-05-29 06:56

Kedves Muci! Kitűnő recept, mennyei a végeredmény. Az volt csak a baj, hogy rögtön nem dupla adaggal készítettem. Nagyon hamar elkészül, ez lényeges, hiszen sokszor nincs időnk órákat pihentetni a tésztát, nálam ez is szempont :))

szabo.istvanne588
szabo.istvanne588 Wed, 2012-05-16 17:44

Ez a recept kitűnő ,én nem raktam rá sajtot mert igy olcsóbb .De nagyon finom sajt nélkül is ! KÖSZÖNÖM !

manka51
manka51 Sun, 2012-04-15 14:15

Elkészítettem,magokat szórtam a tetejére,igazán kedvemre való,gyors-és nagyon hamar elfogy.Köszi a receptet,puszka:Era

Bocko
Bocko Mon, 2012-03-12 18:28

Előbb kellett volna elolvasnom a hozzászólásokat. :) Nagyon-nagyon finom, dea dupla adag az a minimum belőle. :)

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2012-03-04 17:04

Megsütöttem. Igaz, nem rudacska lett.:(
Elnézést kérek érte Mucitól, kicsit változtattam rajta. (Az eredeti is biztosan nagyon fincsi, ezért is kezdtem bele, de
Kislányom "miatt"
pogácsákat szaggattam.Imádja a pogikat és a suliba, uzsira csomagolom neki.)
Vastagabbra hagytam a tésztát, és kicsit csaltam, tettem bele 2,5 dkg élesztőt, (simán belemorzsoltam) de valami ISTENI lett!!!!!!!!!!!!!!Lehet, hogy nem marad uzsonnára ? :)
Köszönet az ötletért.

Muci
Muci / Muci Mon, 2012-03-05 16:27

Szia " anyanéna " !
Kreativitásból ötös. A lényeg , hogy szuper lett a végeredmény.
Üdv.: Muci

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2012-03-04 08:43

Ma elkészítem.
Biztosan finom lesz.
Sajnos a beküldés óta a hozzávalók ára "kissé " megváltozott.:(
Mindenkinek kívánok jó sütést, főzést!!

Lich
Lich Wed, 2012-02-22 18:21

Sziasztok! Még igen kezdő volnék, nektek körülbelül ekkora mennyiségből hány darab rudacska jött ki? Tudnom kell hány tepsivel csináljak, ugyanis nagyon szeretjük a sós sütiket! :)

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-02-23 19:47

Kedves Lich !
Még soha nem számoltam hány rudacska lesz, de az a javaslatom , hogy dupla adagból készítsed, ha nem fogy el az egész nem baj, mert napokig élvezhető marad zárt dobozban tárolva, vagy alufóliával szorosan letakarva.
Üdv.: Muci

Lich
Lich Sat, 2012-02-25 16:22

Ma volt időm, így elkészítettem, most sül az utolsó tepsivel. Másnap reggel amikor felkeltem már a fele elfogyott! Legközelebb tripla adaggal kell készítenem. :) Az íze nagyon finom! Köszönjük a receptet!
Üdv.: Lich

690
finomliszt 28 dkg
vaj 18 dkg
tejföl 2 ek
tojássárgája 2 db
1.5 tk
tojás 1 db
sajt 5 dkg