r
Nosalty Logó

Sambal tomato Trassi Elice-től

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sambal tomato Trassi Elice-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4159.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    2823 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1923.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2020 micro
  • β-karotin
    8986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    2471 micro
Összesen 1212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2286 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a páraelszívót, kinyitjuk az ablakokat...
  2. Egy kis fazékba feltesszük főni a chiliket, és a fokhagymagerezdeket, annyi vízben, amennyi ellepi. Főzzük kb. 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
  3. Amikor készen vannak, kivesszük a vízből, eltávolítjuk a szárait a chiliknek, és belerakjuk a fokhagymákkal együtt egy mozsárba, és összedolgozzuk a -pálmacukron és paradicsomon kívül- a többi hozzávalóval.
  4. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat hevítünk, és belerakjuk a mozsárból a masszát. Közepes lángon sütjük 3-5 percig, majd hozzáadjuk a paradicsomot,és a pálmacukrot.
  5. Főzzükaddig, amíg a víz el nem párolog belőle, és krémes pasztaszerű állagot nem kapunk. Kb. 15-20 percet vesz igénybe.
  6. Kihűlve befőttesüvegberakhatjuk, éshűtőben tárolva elég sokáig eláll.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4419
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 03.

Ajánló

Keleti, távolkeleti ételek ízesítésére ajánljuk. Megjegyzés: Vigyázat, a kemiri dió nyersen mérgező, csak hőkezelés után fogyasztható! Ne féljünk azért tőle, 5 perces sütés-főzés után már biztonsággal ehetünk az ezt tartalmazó ételekből. pH besorolás: enyhén lúgosít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Soto ayam Jawa leveshez szükségünk volt egy "kis csípős" ízesítőre. Elice segítségével készült el ez az "Indonéz Erős Pista", a Sambal tomato trassi. Az elkészítés menetében az első pontot komolyan gondoltam, előrebocsájtom...:D Az az igazság, hogy amikor elkezdtük főzni, majd összetörni mozsárban, pláne sütni a masszát, egy idő után erős krákogásban tört ki minden jelenlévő, és a beszéd is nehezére esett az embernek. Igaz, Elice erre a változatra azt mondja, hogy ez csak a light változat, mert amióta itt van Magyarországon, pláne a gyerkőcükkel való terhesség óta, nem annyira bírja ő sem a csípőset. Hát, nem tudom... :DDD Igaz, vannak olyan "elvetemültek" mint pl. Mr Smith, vagy Bogi Párja, vagy Modosa, akik kiskanállal is tudják enni, de azért azt ajánlom, hogy csak óvatosan, módjával!:DD

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek