Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Retró gesztenyetallér

Retró gesztenyetallér
Retró gesztenyetallér
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családommal néha elcsábulunk és felkeresünk egy meghitt, illatos cukrászdát. Nemrég a süticsodák között kerestük azt az egyszerű, tömény gesztenyedesszertet, ami mindig a gesztenyepüré mellet sorakozott a hűtőpultban. De nem találtuk. Ezért itthon elkészítettem a házi változatát.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gesztenyemasszát kiengedés után alaposan összedolgozzuk a vajjal, a cukorral és a rummal. Egyforma golyókat formázunk belőle, majd kör alakúra lapítjuk.
  2. A tortabevonót vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tallérok egyik felét belemártjuk. Tányérra rakjuk, amíg a csoki megszilárdul. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 152
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
357 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tallér gesztenyemasszából, csokis-gesztenyés édesség, gesztenyés süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

340
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 1 ek
vaj 2 dkg
rum 3 teáskanál
tortabevonó 7 dkg