Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges rebarbarás túrókrém

Réteges rebarbarás túrókrém
Réteges rebarbarás túrókrém
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam, megtetszett, megcsináltam... és gyorsan elfogyott!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A cukor mennyisége a rebarbaránál lehet kevesebb is, ha valakinek édesebb zöldséget sikerül beszereznie.

A túrónál is szabadon változtatható a porcukor mennyisége (az eredeti receptben 5 dkg szerepel).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk fel.
  2. Beletesszük egy edénybe, majd megszórjuk a cukorral. Amikor a rebarbara levet engedett, egy csomag vaníliás cukrot is beleszórunk, és puhára pároljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A túrót kikeverjük a porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral és a citromlével.
  4. A rebarbarapépet a túrókrémmel váltakozva poharakba vagy üvegtálba töltjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 034
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
32 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rebarbarapép túrókrémmel, túrókrémes rebarbarapép, túrós rebarbarás réteges desszert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2015-06-09 14:29

Szia! Meg szeretném kérdezni, hogy mitől lett ilyen krémes a túró? Mert én aztán keverhetem a túrót a cukorral ítéletnapig, akkor sem lesz ilyen lágy és krémes csak úgy önmagától ...:-)

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Tue, 2015-06-09 15:29

Szia! Itt Németországban másfajta a túró, mint az otthoni, ez sokszor előny, sokszor hátrány. Talán krémtehéntúró vagy valami hasonló néven fut otthon, és Aldiban vagy Lidlben lehet esetleg kapni (hallottam már vödrös túró elnevezést is), de biztosat sajnos nem tudok mondani. Egy ötlet, hogyan lehet a túrót krémesebbé tenni: keverj hozzá 2-3 evőkanál tejfölt vagy natúr joghurtot. Remélem, hogy tudtam segíteni.
Üdv, Adrienn

293
rebarbara 50 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sovány túró 50 dkg
porcukor 4 dkg
citromlé 1 ek