r
Nosalty Logó

Palacsinta ahogy douney készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
douney
Palacsinta ahogy douney készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 793 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3171 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 793 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 3171 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a tojást egy nagy, mély tálban elkezdjük összedolgozni.
  2. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ne lepődjünk meg, elég híg tésztát kapunk.
  3. Olajat löttyintünk bele, és azt is eldolgozzuk.
  4. Meggyújtjuk a gázt, rajta a serpenyővel. Hagyjuk egy percig rajta, hogy jól felforrósodjon.
  5. Kevés olajat teszünk bele, majd egy evőkanálnyi tésztát a jól ismert /ha mégsem, itt a lehetőség kigyakorolni!/koreográfiának megfelelően eloszlatunk. (Youtubo-n találtok ilyen videókat.) Ha nagyobb a serpenyő, értelemszerűen valamivel több tésztát rakunk bele.
  6. Míg sül a palacsinta,kikészítünk egy tálat az elkészült darabok számára.
  7. Ha már a palacsinta széle levált a serpenyőről és kezd felhólyagosodni a közepén is, szép óvatosan elkezdhetjük felszedni egy spatula segítségével, majd megfordítjuk.
  8. Pár másodperc, és mehet a tálra.
  9. A többi palacsintánál már nem rakunk olajat a serpenyőbe. Ha netán mégis leragadna, kevés az olaj a tésztában, pótoljuk.
  10. Az első pár darab lehet, hogy nem sikerül tökéletesen, de idővel belejön az ember. Sok sikert! :)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17855
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Ha a tökéletes tészta receptje a kezünkben van, már miénk a világ. Lehet sósan, édesen, bárhogy. Nekem a kedvencem az áfonyás-túrós rakott palacsinta vaníliaöntettel, de kislányként sokat kísérleteztem. Ilyen kísérlet szülötte például a pépesített banán-felvert tejszín kombó, áfonyalekvár aszalt áfonyával, karamellizált mézes banán szeletelt mandulával és persze a klasszikusok. Emellett lehet sima, rakott, torta-pl darált diós töltelékkel- formában is tálalni. Sok sikert!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezen a palacsintán nőttem fel. :) Anyukám mindig így készítette, számomra teljesen természetes volt gyerekkorom óta. Később, amikor átjártak hozzám a barátaim és eléjük raktam egy-egy egyszerű kakaós csodát, derült ki, hogy annyira nem is szokványos a recept. Kikerekedett szemmel hallgatták, hogy nem rakok bele se sót, se szódát vagy cukrot, de még vizet sem. Nincs túlolajozva, és igaz, hogy nem lesz hártyavékony, de szerintem is - és az eddigi közönségem szerint is - nagyon finom. Aki épp a palacsinta-korszakát éli, és ezerrel keresi a "tökéletes receptet", ajánlom próbálja ki legalább egyszer. :)

Hozzászólások (2)

Peverin

Szia! A hétvégén kipróbáltam a recepted, el?ször csak fél adagot csináltam, mondván mi nem vagyunk nagy palacsinta ev?k. Na másnap csinálhattam meg a másik felét is :) Végre egy olyan recept, aminél nem szárad ki a tészta. Nagyon örülök neki, én ezentúl így készítem a palacsintát! (Annyit azért módosítottam rajta, hogy picit s?r?nek találtam a tésztát ezért kevés vizet még tettem hozzá, de semmit sem rontott rajta, így könnyebb volt vékonyabbra sütni). Köszönet a receptért! Üdv: Bea

Törölt felhasználó

palacsinta!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek