Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancs granita

Narancs granita
Narancs granita
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A granita (jégkása) egy olasz édesség, amely az egész világon népszerűségnek örvend. Narancslé helyett elkészíthetjük bármiféle gyümölcspürével is.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a cukorral felforrósítjuk, míg a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk.
  2. A cukros szirupot elkeverjük a narancslével, egy lapos edénybe öntjük, lefedjük, betesszük a fagyasztóba. 60 percenként egy villával átkavarjuk (kb. 3-4 szer), míg a massza teljesen megfagy.
  3. A megfagyott masszát egy villával felkaparjuk, hogy egy laza jeget kapjunk, poharakban tálaljuk.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 941
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos jégkása, granita naranccsal, gyümölcsös jégkása

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

272
víz 300 ml
cukor 220 g
narancslé 500 ml