r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Meggyes piskóta gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 1629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet lecsepegtetjük. A tepsit jó alaposan kivajazzuk.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a nádcukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha már kezd kifehéredni.
  3. A tojások fehérjét is felverjük a sóval. Ha már kellően megkeményedett, akkor hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport, majd ráöntjük a tojásos masszát.
  4. Villával nagyon óvatosan összekeverjük, amíg egyneművé nem válik. Ezután előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésesen). A kapott masszát a tepsibe öntjük egy spatula segítségével.
  5. A meggyszemeket egyenletesen rászórjuk a masszára (megforgatom egy kis rizslisztben, hogy ne süllyedjen le a tepsi aljára), és megszórjuk mandulapehellyel.
  6. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig aranybarnára sütjük.
  7. Ha kész, hagyjuk kihűlni, utána már lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11400
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Receptkategóriák

Egyik este édességre vágytam a forró tea mellé. De mivel minden édességben van glutén- és tej, ezért átalakítottam anyukám meggyes piskótájának receptjét. Mondanom sem kell, hogy még aznap este elfogyott mind!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!