Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulás tej vaníliával

Levendulás tej vaníliával
Levendulás tej vaníliával
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véleményem szerint a levendula az egyik legsokoldalúbb és legváltozatosabban használható növény. Szeretem különböző receptekben kipróbálni. Mivel ma kicsit hűsebb az idő, egy forró italt készítettem a felhasználásával.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban kimérjük a tejet, és hozzáadjuk a kb. 2 teáskanálnyi szárított levendulavirágot. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd leszűrjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet és a vanília aromát. Botmixerrel alaposan felhabosítjuk. Ezáltal a tetején tejhab fog képződni, ami mutatósabbá teszi italunkat.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 035
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás-levendulás tej, levendulás tej mézzel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

87
sovány tej 750 ml
levendula 3 db
méz 5 teáskanál
vaníliaaroma 2 teáskanál