adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
585
Kalória
3.2g
Fehérje
16.7g
Szénhidrát
60.2g
Zsír
163g
Víz
-
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
175g káposzta35 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g majonéz535 kcal
Összesen
585
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
700g káposzta140 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g majonéz2140 kcal
Összesen
2342
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
55.1g káposzta11 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
31.5g majonéz169 kcal
Összesen
185
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 60.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 163 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 665 micro
-
β-karotin 1534 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
585
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 240.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3105.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 2553 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 67 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 652.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 623 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 435 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2660 micro
-
β-karotin 6135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
2342
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 209 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
185
kcal
Elkészítés
- A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, a káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a hagymát apró kockákra feldaraboljuk.
- Egy mélyebb tálban lazán összekeverjük a zöldségeket, majd kanalanként belekeverjük a majonézt. Mivel majonézes salátáról van szó, a krémes állag a legjobb.
- Se borsot, sem pedig sót nem kell ízesítésként beletenni. Nagyon fontos, hogy a majonéz jó minőségű legyen. Ha hideg majonézzel készítjük, tálalás előtt nincs szükség előhűtésre. Azonnal tálalható.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
Skóciában nagyon kedvelt salátaféle főételek mellé. Az egyszerű és olcsó alapanyagok ellenére nagyon finom, köretnek is kitűnő. Frissen tálalva is csodálatos, de aki másnap kap belőle, legközelebb is kérni fog.