Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecsketúró

Kecsketúró
Kecsketúró
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nos itt a túró is kecsketejből. Kicsit édesebb, mint a bolti túró, de acidum lactikum segítségével a megfelelő savasságot is beállíthatjuk. 1,7 kg túró készül 10 l tejből.

hozzávalók / 4 adag

  • 10 l házi kecsketej
  • 3 ml tejoltó
  • 2 ml CaCl2

ajánlat

Sós és édes ételek készítéséhez egyaránt felhasználható.

alapanyagok

tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A készítése úgy indul, mintha kecskesajtot készítenénk. A tejet 36 fokra melegítjük.
  2. Hozzáadjuk a CaCl2 -t.
  3. Folyamatos keverés közben 40 fokig melegítjük, majd elzárjuk a gázt.
  4. Hozzáadjuk a tejoltót.
  5. 1 órán át pihentejük.
  6. Amikor a tej "megvastagodott", felkockázzuk.
  7. 15 percig kevergetjük, majd alágyújtunk, és felforraljuk.
  8. Géz vagy pelenka segítségével lecsöpögtetjük.
  9. Amikor megfelelőnek találjuk az állagát, edénybe tesszük.

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 924
elküldve: 3
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – AB vércsoport
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

házi készítésű kecsketúró, házi túró kecsketejből

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikidar hajni
vikidar hajni Fri, 2013-08-23 16:00

Szia Bogi !Sajnos sehol nem talalom a kecskesajt receptedet .Legyszives ird meg nekem,hogy merre keresem .Elöre is köszönöm !Hajni

Anica 32
Anica 32 Sat, 2012-09-22 19:39

Egy jo tipp: 5 perces turo! 2-3 napig állni hagyod a tejet szobahömérsékletü helyen! Ezután mintha felforralnád oda teszed föni! 5 perc és összeugrik! Majd leszüröd és hagyod lecsepegni! Én már csak igy készitem,nem teszek bele semmilyen oltoanyagot! Oltoanyag amugy a patikában kaphato!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-09-23 20:10

Igen ez a hagyományos módszer. Nálam ez kecsketejből nem jött be. Kissé kesernyés lett. Nem szerettem az ízét.
Tehéntejböl persze én is így csinálom.

Mory
Mory Fri, 2011-10-28 10:00

Szia.Én csak érdeklődni szeretnék,hogy honnan szerezted be a szükséges oltókat.Lessz kecskénk és szeretnék házilag is csinálni túrót meg sajtot.válaszod eklőre is köszönöm

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2011-10-28 16:39

http://www.equus.hu/shop/
Kedves Mory!
A fenti címen találod a webshopot ahol rendelhetsz kérdezhetsz bármit...
Ha kérdésed lesz kecsketartással kapcsolatban én is szívesen válaszolok.
Üdvözlettel:Bogi:o)

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-07-11 18:08

Na mi mindent tanul itt az ember lánya:))) Igen szeretem én is az ilyen eredeti régi ízeket ami nem műűűűűű!! Puszi Edit

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-07-11 15:15

Kedves Bogi ! Én csináltam már túrót tehéntejből , de nem raktam bele semmit . 2 nap alatt hagytam a tejet megaludni meleg helyen egy edényben . Majd feltettem főni , és picit megtörtem az egyben lévő aludt tej darabot. kb 30 °C ra melegítettem majd hagytam kihűlni . Gézlapból készített zsákba töltöttem, és hagytam lecsöpögni 1 éjszakát. Reggelre ott volt a finom friss túró:)) Gondolom amit beleteszel atz meggyorsítja a folyamatot és nem kell várni napokat . Puszi Edit

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-07-11 17:59

Szia Edit!
Azt hallottam hogy a kecsketúrót nem jó altatni mert kesernyés lesz az íze.ezért készült oltóanyaggal,és tényleg gyorsabban elkészül.Tehéntejből igen én is hagyományos módon készíteném.látom te is csíped ezeket a jó kis eredeti dolgokat.:))))Puszi.Bogi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-07-11 14:52

Szia Bogi! Még sosem ettem kecsketúrót, de kecsketejet sem ittam. Nagyon megkóstolnám az előbbit. Ügyi vagy, h. nekiállsz túrót készíteni, és amint a mellékelt fotó mutatja is, ez neked nagyon megy! Puszil: Gabi

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-07-11 18:02

Szia Gabi!
Igen már elég jól belejöttem.A sajt is úton van már beküldtem.Ha erre jársz ugorj be és megkóstolhatod:)Puszi.Bogi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2011-07-12 07:25

Köszi az invitálást, Bogi, aranyos vagy! Nem lehetetlen, h. egyszer felétek is elkocsikázunk, és akkor lemeózzuk a túrót (is). :-) Puszi: Gabi