r
Nosalty Logó

Hidegen kelesztett lilahagymás tönkölypogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegen kelesztett lilahagymás tönkölypogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 2468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6855.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    4436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 2468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. Az egy deci tejet langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a két fajta lisztet összekeverjük a sóval, hozzátesszük a felolvasztott margarint, az egy tojás sárgáját, végül pedig a felfuttatott élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk, legalább öt percig dagasztjuk, hogy egységes, lágy tésztaalapot kapjunk.
  3. Ha elkészült, nyújtsuk ki és hajtogassuk meg (a két oldalát és az alsó- felső részét hajtsuk középre, egymásra), majd újra nyújtsuk ki. Ezután halmozzuk, rá az olívaolajon megpirított, sóval, borssal ízesített lilahagymát, újra hajtsuk meg, majd tegyük a hűtőszekrénybe (én lefekvés előtt megismételtem a hajtogatást) egy éjszakára.
  4. Reggelre a tésztánk finom puhára kel. Hajtogassuk meg még egyszer, utoljára, és szaggassunk belőle közepes méretű pogácsákat.
  5. A tetejét kenjük le a felvert tojással és előmelegített 190 fokos sütőben süssük meg kb. fél óra alatt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8082
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hidegen kelesztés mindig is érdekelt. Be kell, hogy valljam, nem sok reményt fűztem hozzá, mivel  nem tudtam elképzelni, hogy a tészta a hideg hűtőben hogyan tud levegősre kelni. Jelentem, nagyon jól tud! :) Másik előnye, hogy elég előző este elkészíteni, reggel kivenni a hidegről és már süthetjük is. Egy órán belül frissen sült pogácsának örülhet a család. Annyira megtetszett ez a technológia, hogy gyakran fogom ezután is alkalmazni!

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek