Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piramis

Gesztenyés piramis
Gesztenyés piramis
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor elkészítjük általában névnapra, szülinapra. Mindig nagy sikert arat, és azonnal kérik a receptet.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez valókat egy tálban jól formázható masszává gyúrjuk. Ha nem állna össze, lekvárral segítünk rajta.
  2. A töltelékhez valókat összedolgozzuk a meggy kivételével.
  3. A piramisformát megszórjuk kókuszreszelékkel, megtöltjük a masszával, lyukat készítünk a közepébe.
  4. A lyukba belepottyantunk 1 magvalt meggyet, a maradék üreget megtöltjük gesztenyemasszával. 
  5. Majd lefedjük egy kerek háztartási keksszel.
  6. "Fejreállítva" kifordítjuk a formából. Kb. 25-27 db készül ebből a tésztamennyiségből.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 253
elküldve: 9
receptkönyvben: 395
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

perika

Mióta szakács: 2010.07.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyes-gesztenyés kekszpiramis, sütés nélküli gesztenyepiramis

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babyka59
babyka59 / babyka59 Mon, 2011-10-17 22:15

Az internetten mútattam meg a formát a férjemnek,aki olyan mindent megvásárló pasi,időnként lekell állitani a beszerzésben,mert már mindenből legalább három vagy öt van.Mindig azt mondja,hogy könnyebb lessz majd elosztani,ha már mi nem leszünk,ugyanis két,hasát nagyon szerető,fiúnk van(30 és 32 évesek) és két gyönyörű unokánk.Persze pár nap múlva itt volt a forma.Kikellett próbálni,rögtön egy dupla adaggal.Nagyon jól sikerűlt,szép lett és finom.Nagyon szeretem az oldalt,minden jót mindenkinek,köszönöm a lehetőséget,hogy itt lehettem,Baby

evetke75
evetke75 Sat, 2011-10-08 20:24

Két hete vettem a formát. Ma elkészítettem és nagyon finom lett. A férjemnek főzött vaníliakrémet tettem bele, mert nem szereti a gesztenyés krémet. Köszi a receptet!

perika72
perika / perika72 Tue, 2011-04-26 19:18

Kedves Paradicsom!
Elég nehéz lehetett kiszednie belőle!A konyhatechnika szerencsére jól fejlődik,és megalkották nekünk a piramisformát,amiből rém egyszerű kipottyantani a sütit!
Üdv:Erika

paradicsom
paradicsom Tue, 2011-04-26 15:05

Egy kolleganőm készítette el ezt a sütit még régen, ő a citromfacsaró belsejét használta formának, hasonlóan nézett ki.

perika72
perika / perika72 Thu, 2011-02-17 19:39

Nekem pedig a vaníliapudingos változat volt új,ahogy az eddig feltett receptekben olvastam!Remélem sikerül megszerettetnem ezt a változatot is.Sok sikert és jó étvágyat hozzá( már ha jut)!Általában ovi-vásárra,farsangra,névnapra szoktam beküldeni a gyerekeknek,így csak egy-két darabot tudok "megmenteni" belőle.

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-02-17 13:02

Sziasztok!
a vicces az,hogy ezt a formát már beszereztem jó két éve,mert imádom ezt a sütit,csak nem gesztenyésen hanem diósan,de ez most mindegy is.
De arra még nem voltam képes hogy elkészítsem:)
Most erőre kaptam,köszi szépen a motivációt:)
Ez nagyon imádni való,és pofon egyszerű:)

1019
kekszmorzsa 50 dkg
margarin 36 dkg
cukor 20 dkg
kókuszreszelék 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
lekvár/ dzsem 2 ek
kókuszreszelék 2 ek
háztartási keksz 20 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
margarin 5 dkg
cukor 10 dkg
rum 0.5 dl
meggybefőtt 350 g