Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés papucs

Gesztenyés papucs
Gesztenyés papucs
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti az egyik kedvencem a sok közül, szintén gyorsan elkészül, és mindenki szereti. Frissen a legjobb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát olvasszuk ki, és nyújtsuk ki fél cm vastagra.
  2. Pogácsaszaggatóval szaggassunk ki a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle.
  3. A gesztenyemasszát is olvasszuk ki, és keverjük össze a puha margarinnal, a cukorral és a rummal.
  4. Rakjunk kis halmokat a tészta közepére, és hajtsuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy ne nyíljon szét majd sütés közben.
  5. Ezután helyezzük zsírpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük szépen aranybarnára.
  6. Végül szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x23 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 401
elküldve: 2
receptkönyvben: 152
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés táska, gesztenyetöltelékes leveles süti, gesztenyés leveles papucs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

489
leveles tészta 1 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
rum 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 5 dkg
porcukor 3 ek