Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés holdacska

Gesztenyés holdacska
Gesztenyés holdacska
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, omlós a tésztája.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Gesztenyekrémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. Tészta hozzávalóit összedolgozzuk. (Tojásból csak kettőt teszünk bele.)
  2. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk.
  3. Nagyobb körszaggatóval kiszurkáljuk.
  4. Közepébe teszünk a masszából, félbehajtjuk, széleit villa segítségével összetapasztjuk. 1 db felvert tojással lekenjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.

Gesztenyekrémhez:

  1. Gesztenyemasszát kikeverjük a porcukorral margarinnal és a rummal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 976
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés párna, töltött süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1343
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 3 db
gesztenyemassza 30 dkg
porcukor 2 ek
margarin 10 dkg
rum 1 ek