Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag diószalámi

Gazdag diószalámi
Gazdag diószalámi
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet Csiki Piroskától, innen a NoSalty-ról származik (Diós rúd sütés nélkül), de mikor megcsináltam, annyi mindent átalakítottam benne, hogy végül saját alkotásként is megállja a helyét. Valahogy készítés közben megszaladt a kezem, elkapott a hév, és mindenfélét beletettem, ami épp eszembe jutott karácsony tájékán. :)

Ebből a mennyiségből egy kb. 35-40 cm hosszú, 6-7 cm átmérőjű rúd lesz, amit eredetileg egy hétre készítettem, de a család 2 nap alatt eltüntette. :)

hozzávalók / 5 adag

A masszához

A krémhez

ajánlat

Kifejezetten adventi, ünnepi édesség, de le is lehet fagyasztani. Nagyon finom, tömény ízbomba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csoki és a tejszín kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk alaposan, hogy sűrű, kicsit ragacsos masszát kapjunk.
  2. Ráhalmozzuk egy nagy darab folpackra, leterítjük még egy ugyanekkora darabbal, és a két réteg között sodrófával kinyújtjuk kb. 0,5 cm-es téglalappá.
  3. A csokit a tejszínnel mikróban megolvasztjuk, és összekeverjük sűrű krémmé.
  4. Lehúzzuk a lapról a felső folpackot, és a téglalap középső sávja mentén elkenegetjük a csokit, mintha palacsintát töltenénk.
  5. A lapot óvatosan, az alsó folpack segítségével feltekerjük, és azzal együtt (kívülről borítsa be a rudat) egy tálcára helyezzük.
  6. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, aztán szeletelhető.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 538
elküldve: 9
receptkönyvben: 192
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis diószalámi, tejszínes-rumos diószalámi, csokiszalámi diósan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
dió 30 dkg
porcukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 2.5 ek
rum 1 ek
fahéj 1 kk
tojássárgája 1 db
étcsokoládé 80 g
habtejszín 30 ml