Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forgáncsfánk vaníliás cukorral

Forgáncsfánk vaníliás cukorral
Forgáncsfánk vaníliás cukorral
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ínyencség és nagyon könnyű elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojáshoz adjuk a sót és a lisztet, amelyet folyamatosan adagolunk annyit, amennyit a tojás felvesz. (A tészta levestészta-szerű legyen, azaz könnyen lehessen sodorni, ne ragadjon.)
  2. Kinyújtjuk, majd derelyevágóval hosszú csíkokat vágunk belőle.
  3. A csíkokat a kezünkre lazán feltekerjük, majd a legvégét átcsavarjuk a hurkon.
  4. Bő, forró olajban világosbarnára sütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan megsül!
  5. Vaníliás vagy fahéjas cukorral tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 895
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

EnigmaDotHu

Mióta szakács: 2012.01.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, fánk, vaníliás forgácsfánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vritus
vritus Fri, 2015-02-13 18:09

Most először látok olyan kusza gömb alakúra sütött forgácsfánkot, mint amilyet édesanyám készített régen. Ezért elolvastam a leírást, de a kivitelezése mégis más. Leírom, én hogyan láttam anyukámtól, hátha így is kipróbálod. Ő a tésztát kisebb kör alakokra nyújtotta, derelyevágóval felcsíkozta, de úgy hogy a kör szélei egyben maradtak. Tehát nem teljesen vágta csíkokra, csak a közepét vágta be. Majd minden második csíkot fakanálra emelt és így engedte bele az olajba. A végeredmény egy kusza szalagokból álló, labda alakú fánk volt. Mindezt emlékezetből írom, mert 9 évesen elveszítettem őt, és bár 40 éves lettem még mindig csak az emlékét őrizgetem ennek a finomságnak, még sohasem készítettem el. Üdv, Rita

agnes.orban.378
agnes.orban.378 Tue, 2014-05-13 17:01

szia! örülök, hogy rátaláltam erre az igen egyszerűen elkészíthető forgácsfánkra, máskor is készítek,,,nagyon finom,ropogós lett!!!!köszi a receptet.

itthonboszi
itthonboszi Sun, 2013-02-03 20:52

Ezt a ropogósságot kerestem. Soha nem gondoltam volna, hogy a "laskatésztából" ez lesz...Miközben nyújtottam, a nagyanyám járt az eszemben. Köszönöm!

huszlaszlodr
huszlaszlodr Tue, 2012-01-31 18:14

Ez a recept már majdnem tökéletes, de ha úgy csinálod, hogy a tojások fehérjét kemény habbá vered a csipet sóval, hozzáadod a sárgákat, meg egy pici cukrot, ezzel is jól összekevered, és végül a lisztet, akkor már teljesen tökéletes lesz. Ropogós, mégis habkönnyű.

150
tojás 2 db
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 20 dkg