r
Nosalty Logó

Fehérboros brokkolifelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Fehérboros brokkolifelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3626.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    2668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2878 micro
Összesen 891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolirózsákat lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és a fehérborral együtt turmixban pürésítjük.
  2. Elkészítjük a vajas rántást: a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük a vajjal és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük.
  3. Több részletben hozzáadjuk a tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Átöntjük egy nagyobb tálba és belekeverjük a fehérboros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához.
  5. A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és 3/4-ig megtöltjük az egyveleggel.
  6. A 160 fokra (légkeverésen) előmelegített sütő aljába kisebb tepsit helyezünk, vízzel megtöltve. Bedugjuk a sütőbe a felfújtas tálkákat és (a sütőformák méretétől függően) kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21229
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lazac mellé készült köretként, az innen kimaradt brokkoliból.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra! Már kétszer elkészítettem ezt a szuflét, de mindegyik alkalommal enyhén kesernyés jelleg? mellék/utóízt éreztünk benne, a kifogástalan alpanyagok ellenére és nem jövök rá miért. Egyébként a textúrája kit?n? lett, gyönyör?en feljön. Te milyen bort használsz hozzá? Üdv: Bandi

Petra

szia Bandi, régebben készítettem, így sajnos nem emlékszem, hogy pont milyen fehérbor került bele, talán sauvignon blanc a kesernyés ízt nem értem nem lehet, hogy csak simán a bort érzitek benne? minden fehérborral készült ételb?l "kiérzni", hogy borral készült

lnella

Ha tejet adsz a brokkoli f?z?vizéhez (kb.2dl) isteni lesz t?le, nem 'szaglik' és az íze is 'kifinomultabb' :o)

Törölt felhasználó

Kedves Petra!:) Életem els? felfújtját neked köszönhetem. Igazán finom volt. Egy negatívumként azt tudnám mondani, hogy kissé sok edény, kanál vagy tál lett összekoszolva,mire elkészült a m?remek. Igaz, amíg sült (20 perc) simán rendet lehetett rakni. Csodálkoztam, hogy tényleg érezni lehetett a bor és a brokkoli ízét is egyszerre, bár Bandival ellentétben ez egy csöppet sem volt kesernyés. Igazán lágy lett és meglep? módon tényleg nagyon egyszer?. Bátran ajánlom azoknak, akik els? felfújtjuknak vágnak neki.

Törölt felhasználó

Elkészítettem, de ?szintén szólva nekem nem lett nagy siker..a felfújt nem fúvódott fel (?) és az íze is lehetett volna markánsabb...pedig szóról-szóra követtem a receptet! Mondjuk a textúrája attól függetlenül jó lett, kellemesen könny? és habos. A tetejére szórtam egy pici parmezánt is, biztos ami biztos alapon :) Mindazonáltal kiindulási pontnak jó lesz! :)

Petra

Kedves Neara! Sajnálom, hogy nem sikerült jól. A felfújt nem éppen a legkönnyebb m?faj, de nem érdemes feladni. Sajnos nekem sem mindig jön össze:-). Üdv Petra

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek