Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas szilvadzsem

Fahéjas szilvadzsem
Fahéjas szilvadzsem
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető szilvásgombóc töltelék ízű dzsem, ami rajongóknak kötelező! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk, és aprítóval/botmixerrel pépesítjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet, a citromsavat, a fahéjat, és feltesszük főni.
  3. Ha kész, kiforrázott üvegekbe töltjük, majd pár percre fejre állítjuk őket, és visszafordítva hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 11 768
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekvár, fahéjas szilvalekvár

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
szilva 1.2 kg
cukor 35 dkg
dzsemfix 1 csomag
citromsav 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál