r
Nosalty Logó

Dobos-torta Nikóka konyhájából

Nikóka
Dobos-torta Nikóka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatortához

Piskótalaphoz

Krémhez

Doboscukorhoz

779
Kalória
9g
Fehérje
90.8g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
32.7g
Víz
105g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
60.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótatortához

Piskótalaphoz

Krémhez

Doboscukorhoz

Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótatortához

Piskótalaphoz

Krémhez

Doboscukorhoz

Összesen 9342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótatortához

Piskótalaphoz

Krémhez

Doboscukorhoz

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    515 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1089.7 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1784 micro
Összesen 9342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Piskótatortához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjehabot. Tortakarikába megsütjük.
  2. Piskótalaphoz is hasonlóképpen készítjük el a masszát, és sütünk egy kb. 30 cm×30 cm-es lapot.
  3. A krémhez a pudingot a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kakaóport.
  4. A tortát négyfelé vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tetejét, oldalát is bevonjuk a krémmel. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  5. A piskótalapból a 26 cm-es karikával kiszúrunk egy kerek lapot. Majd bevonjuk a dobos cukorral, és még melegen szétvágjuk, így díszítjük fel a tortát vele. A cukrot száraz lábasban állandó kevergetés mellett felolvasztjuk.
  6. Díszíthetjük a kész tortát különböző díszekkel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

A rokonság egyik kedvence. Legutóbb a nagynéném születésnapára készítettem.

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek