r
Nosalty Logó

Diós rúd, sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós rúd, sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 3009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 494 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgát a porcukorral és a citromlével kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, jól összedolgozzuk, a masszát kétfele osztjuk.
  3. Az egyik felébe beledolgozzuk a puhított csokoládét.
  4. A másik felét fólia közé téve kinyújtjuk kb. 25 x 15 cm-re. Ráhelyezzük a csokis masszát, és egyenletesen szétnyomkodjuk rajta, majd felcsavarjuk, kézzel szépen megformázzuk a végeit.
  5. Szobahőmérsékleten szikkadni hagyjuk 1-2 órát. Díszíthetjük csokoládémázzal, majd ferdén szeleteljük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 32967
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Ajánló

Nagyon finom azok számára, akik kedvelik a diós és csokis édességeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós rúd, sütés nélkül
Csiki Piroska 230 recept

A recept így szól, de én csak 180 g cukrot tettem, mert nagyon édes. A fagyasztást is jól tűri. Ha nyáron készítem a tojás, cukor és citromlé keverékét, vízfürdőn szoktam kikavarni kb 10 percet. Aki fél a szalmonellától télen is készítheti így. Ha nincs csokoládém idehaza, kakaót gyúrok bele helyette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

A bodza második áldása – Így használd a bogyót, ami...

Szegényebb időkben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

További cikkek