r
Nosalty Logó

Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 262 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5589.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    2293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1581 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 4091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A kiflifelfújthoz

  1. Kivajazunk egy 30x20-cm-es sütőtálat, a sütőt 175C-ra bekapcsoljuk.
  2. A kifliket ujjnyi vastagon felkarikázzuk.
  3. A tejet és a tejszínt összemelegítjük.
  4. Kézi habverővel elkeverjük az egész tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral.
  5. Apránként hozzáöntjük folytonos kevergetés mellett a meleg tejszínes tejet és alaposan beleforgatjuk a kiflikorongokat. (Kb. 10 perc alatt jól megszívják magukat.)
  6. Összekeverjük a diót és a citromhéjat.
  7. A kiflikarikák felét beleöntjük a sütőtálba, erre rászórjuk a citromos diómorzsa nagyját, a csokifalatokat és fél teáskanálnyi baracklekvárpöttyöket.
  8. Ráöntjük a maradék kiflikarikákat és vékonyan megszórjuk a maradék diómorzsával.
  9. A tetejére morzsolunk 3 dkg puha vajat és 45 percre betesszük a sütőbe. (figyeljük és ha félóra után nagyon pirulna, takarjuk be lazán alufóliával).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13101
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor még a Nők Lapjában is megjelentek Stahl Judit receptjei, hétről-hétre alig vártam a lapot és szépen mappába rendezve gyűjtögettem kedvencem receptjeit. Most a tél (nagyon remélem) utolsó fagyos napján, átlapoztam a régi mappámat és valami igazán kényeztető finomságot kerestem. Nos, ez a recept az, egy mennyei eledel!:) Persze az íze mellett az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy a már mellőzött, szikkadt kifliket varázsolja ilyen finomsággá.

Hozzávalók

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...