Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói ahogy Peti szerette

Brassói ahogy Peti szerette
Brassói ahogy Peti szerette
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legjobb barátom Petifájter emlékére.:( 10-ből 9-szer az ő kedvéért főztem brassóit. A halála napján is bevásároltam a hozzávalókat, hogy másnap együtt ebédeljünk. Egy Szilveszter alkalmával 15 főre 7 kg húsból és 12 kg burgonyából főztem. Elfogyott mind!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megpirítjuk. Erre tesszük a fűszereket (só, bors, majoranna), és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Kockára vágott húst először megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp, hogy ellepi, és fedő alatt pároljuk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, hasonló nagyságúra, mint a húst. Majd olajban kisütjük.
  4. Ha a hús megpuhult (kb. 1-1,5 óra), és maradt rajta egy kevés szaft, a sült burgonyával összekeverjük, és tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 86 913
elküldve: 8
receptkönyvben: 302
elkészítve: 57/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye, brassói pecsenye, pecsenye brassói módra

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gym963
gym963 Sat, 2019-03-02 14:06

Igen finom... Köszönöm! Én még egy késhegynyi pirospaprikát tettem a húshoz, kivételesen nem az íze, hanem a színe miatt. (Persze kisebb adaghoz.)

Boss666
Boss666 Thu, 2013-07-25 17:15

Na, ez brassói !

Ajánlom mindenki figyelmébe, nem lesz csalódás...

Anetth
Anetth / Anetth Mon, 2013-05-20 11:55

Én tegnap csináltam egy jó nagy adagot! Anyósom kérte, hogy ha kész, kutyuljam össze és dobjam be a sütőbe, hogy megpiruljon. Igaz kevésbé volt szaftos, de nem volt rossz :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-05-22 09:03

Most értem ide, bocsi.:)

A recept kevesebb fűszert tartalmaz, mint amennyit én megszoktam,( tanultam, láttam másoktól), és kicsit , egész kicsit másként is van készítve, de a család és az én véleményem is az, hogy nagyon jól sikerült, máskor is fog így készülni,...köszönöm. :D
Élveztem, hogy a krumpli sült, mégis finoman harapható és van szaftja,..csak egész kicsit sütöttem össze, éppen ezen okok miatt..:)

Szép napot kívánok, bár mára már lehűlt a levegő, sajnos...

Éva-Anyóca

balintmonika
balintmonika Fri, 2013-05-10 08:56

Nekem a brassói borsóval készül,viszont a lányom nem eszi meg azt.Ezért is keltette fel a figyelmemet a fenti recept.Persze el is készítettem gyorsan.A nagy sietségben nem volt időm majorannát venni.Oreganoval helyettesítettem.A család apraja-nagyja meg volt elégedve az eredménnyel.A lányom kétszer is szedett belőle.Köszi

Anetth
Anetth / Anetth Fri, 2013-05-10 12:08

Ennek örülök! Én ha a lányomnak is adok belőle (1 éves) akkor kevesebb fokhagymát teszek bele :) Vagy néha 1 paprikát és paradicsomot rádobálok a végén. Igaz az már nem az igazi, de szaftosabb és a picinek jobb.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-05-05 09:58

Az étel guszta, a történet szomorú és megható egyben,- az a buli, csak jó lehetett, ahol ily mennyiségből készült a finomság.:)
Ki fogom próbálni, ha már a barát ennyire kedvelte, biztos, hogy nagyon finom lehet.:)
Köszönöm az ötletet.:)
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-05-03 07:31

Megható, szép a történet; szuper a recept; köszönöm, Torma :)

700
vöröshagyma 3 közepes db
sertéscomb 60 dkg
burgonya 1 kg
fokhagyma 5 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek