Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmabefőtt tartósítószer nélkül

Birsalmabefőtt tartósítószer nélkül
Birsalmabefőtt tartósítószer nélkül
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti, csak ajánlani tudom, hogy készítse el, mert nagyon finom. Az enyhén fanyar és édeskés íz keveredik, sültekhez kiváló befőtt. Most is kapható, bármikor eltehető.

hozzávalók / 4 adag

9 db 720 ml-es üveghez

ajánlat

Lehet kevesebb cukorral vagy mézzel készíteni ízlés szerint.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A birsalmát alaposan letöröljük, majd megmossuk több lében.
  2. Nem hámozzuk, az ízek, a benne lévő vitaminok és a magas pektintartalma miatt.
  3. Az esetleges hibás részeket kivágjuk, majd egy nagy késsel négybe, azután ketté vágjuk.
  4. A magházat eltávolítjuk, és egyből üvegekbe rakjuk, feltöltjük hideg vízzel, és rákanalazzuk a cukrot.
  5. Majd fémkupakkal légmentesen lezárjuk.
  6. Befőzőautomatába tesszük egy sorba, és 95 fokon 30 percig hőkezeljük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 61
össznézettség: 34 459
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: kompót, fűszerek házilag, télire

egyéb elnevezések

birsbefőtt, befőtt birsalmából, birskompót

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Tue, 2013-10-08 18:31

Ma raktam el birsalma befőttet, de én meghámozta. Azt hiszem többször nem fogom a héját eltávolítani. A lemosott héját megfőztem vízben és holnapig hagyom benne hűlni, majd leszűrve birsalma szörp lesz belőle.
Idős nagymama vagyok és már sok mindent szeretek le egyszerűsíteni , de ez még nem jutott eszembe, pedig nagyon nehéz a tisztítása. Köszi az ötletet.
Üdv: Marika mama.

dadimami
dadimami Mon, 2013-01-21 23:43

A leírtakkal nagyrészt egyetértek, de cukorból véleményem szerint a fele is bőven elég. Akinek nincs befőző automatája - istenem, azt hiszem vagyunk még egy páran - annak ajánlom a hagyományos módszert - az előkészítés az itt leírtakkal egyező, majd egy nagyobb méretű fazék aljára egy tiszta textil darabot teszek, belehelyezem az üvegeket, majd felöntöm vízzel az üvegek nyakáig, gáztűzhely esetén láng elosztó lapot használok, a fazekat lefedem és a forrástól számítva 30 percig főzzük, dunsztoljuk majd a vízben hagyjuk kihűlni, mielőtt végső helyére kerülnek az üvegek ellenőrzöm, hogy jól zár-e mindegyiken a fedő, ha nem lecseréljük a fedőt és újra dunsztoljuk, vagy elfogyasztjuk.

dadimami
dadimami Tue, 2013-01-22 22:24

Nagyon szívesen. Még eszembe jutott egy apróság, ha szeretnénk, hogy világos maradjon a befőttünk, a birs darabolásakor a tál vízbe melybe rakosgatjuk a gyümölcsöt tegyünk egy mokkáskanálnyi bórkénport.

338
birs 3 kg
cukor 8 ek