Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alufóliában sült cékla

Alufóliában sült cékla
Alufóliában sült cékla
55 perc / előkészület: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőmtől hallottam ezt a szuper receptet. Egyszerű az elkészítése, és sokkal ízletesebb, mint a vízben főtt társai. Kitűnő köret sültek mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és alufóliába csomagolva sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 63 995
elküldve: 19
receptkönyvben: 841
elkészítve: 78/84
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült cékla, balzsamecetes-olívaolajos cékla sütve, sütőben sült cékla

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monguuuzy
monguuuzy Mon, 2017-11-13 22:41

Köszönöm a receptet! Most sült meg a cékla és isteni finom lett!
Először készítettem így, de biztosan nem utoljára.
Bár balzsamecet hiányában én is almaecettel készítettem, amitől nem kicsit tartottam, de a végeredmény tökéletes. :)

mentásfagyi
mentásfagyi Thu, 2016-01-14 22:18

Köszönöm a receptet, klassz! Nekem volt itthon előfőzött, fóliázott cékla, abból csináltam meg, de így is szuper lett! Jó későn tudtam ma vacsorázni, ( az előbb ) de meggyőződésem, hogy az utolsó kis katonáig, minden sejtem beszippantotta :)

ignotus87
ignotus87 Thu, 2015-09-10 19:33

Nagyon örültem a receptednek, mert volt 4 nagy céklánk anyu kertjéből, amivel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Hát mondhatom, ennél jobb nem is történhetett volna vele! Épp csak almaecet volt itthon, de azzal is működik. Köszönjük szépen a megosztást, nagyon finom volt!

zsula
zsula Fri, 2014-04-25 13:32

Nagyon finom! Már többször elkészítettem!! Köszönöm a receptet!

szega
szega Mon, 2014-01-20 10:44

Még nem csináltam így de kipróbálom. Köszi :)

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2013-05-15 11:17

remek ötlet - a céklát eddig is alufóliában sütöttem, a balzsamecetre pedig mostanában kattantam rá.
szerintem a céklasalát is ilyen alappal készítem legközelebb, köszi.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2013-05-17 08:22

Szia!
Remélem, hogy ízleni fog! Szoktam belőle én is különböző salátákat készíteni, úgyhogy csak ajánlani tudom, mert sokkal több íz marad így benne, mint főzve.
Üdv: Bea

104
cékla 8 kis db
olívaolaj 2 ek
balzsamecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint