Az új sztár - hallottál már a kocka alakú croissant-ról?

A kör négyszögesítése: mi lesz a croissant-ból, ha egy mestercukrász megpróbálja átértelmezni.   

Bedros Kabranian svéd cukrász egy nagyon is megszokott péksüteményből, a vajas-réteges, foszlós croissant-ből varázsolt valami teljesen szokatlant. A trükk nem egy új recept, szín vagy töltelék használatában van, hanem a süti alakjának izgalmas megfogalmazásában.

A süti feltalálója így vélekedik találmányáról: "A croissant-kockát egy olyan sütőforma ihlette, amivel Kínában találkoztam. Elkezdtem használni ezt a sütőformát, és ezek után csak jöttek az ötletek."

via Fine Dining Lovers

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

10 mesés étel Disney-rajzfilmekből, amiket akár te is megcsinálhatsz otthon

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...