Az új sztár - hallottál már a kocka alakú croissant-ról?

A kör négyszögesítése: mi lesz a croissant-ból, ha egy mestercukrász megpróbálja átértelmezni.   

Bedros Kabranian svéd cukrász egy nagyon is megszokott péksüteményből, a vajas-réteges, foszlós croissant-ből varázsolt valami teljesen szokatlant. A trükk nem egy új recept, szín vagy töltelék használatában van, hanem a süti alakjának izgalmas megfogalmazásában.

A süti feltalálója így vélekedik találmányáról: "A croissant-kockát egy olyan sütőforma ihlette, amivel Kínában találkoztam. Elkezdtem használni ezt a sütőformát, és ezek után csak jöttek az ötletek."

via Fine Dining Lovers

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

10 mesés étel Disney-rajzfilmekből, amiket akár te is megcsinálhatsz otthon

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?