Ezt ne hagyd ki, mielőtt kidobod a zellerszár levelét
Napi tippünkben olyan ötleteket találsz, amikkel akár a szárzeller leveleit is felhasználhatod, ahelyett, hogy kidobnád.
Szász NóriNapi tippünkben olyan ötleteket találsz, amikkel akár a szárzeller leveleit is felhasználhatod, ahelyett, hogy kidobnád.
Szász NóriElhanyagoljuk szegény zellergumót, azon túl, hogy levesekhez használjuk, egyéb szerepeket nem adunk neki a konyhában. Engedjük be több ételbe is, például az alábbi módokon!
Lakos BenedekKészítsetek ti is zellertől roskadó levest, egytálételt és salátát, hogy feltöltsétek a vitaminraktáraitokat!
NosaltyA répák, fehérrépák, zellerek és más gyökérzöldségek kiváló alapot adnak megannyi őszi fogáshoz, használjuk őket bőséggel.
NosaltyFogyaszthatod magában, teheted turmixba, smoothie-ba, de salátákban is isteni. A legjobb pedig az, hogy segíti a fogyásodat is.
NosaltyÍnség idején (mint például most) nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármit is elpazaroljunk. A zöldséghulladékok például nagyon értékesek tudnak lenni a konyhában, nézzük, miket tudunk hasznosítani.
Lakos BenedekProblémád van a szárzeller felszeletelésével? Akkor nézd meg ezt a videót, hogy te is úgy vágd fel a zellert, mint egy kínai szakács!
Szász NóriLegyen a tél is a rakott zöldségek ideje. Ilyenkor is rengeteg olyan (ráadásul szép színben pompázó) alapanyagunk akad, ami egy kis szeleteléssel, rétegezéssel és sütéssel fantasztikus fogássá varázsolható. Adhatjuk húsok mellé őket, de akár egymagukban is válhat belőlük teljes értékű lakoma.
NosaltyAz őszi-téli hónapokat tagadhatatlanul dominálja a sütőtök: a narancssárga zöldségből talán a leggyakrabban krémleves készül, amit vígan kanalazunk októbertől februárig. De mi van a tökön túl?
Lakos BenedekZöldes színű lé, ami állítólag szuperegészséges – vannak, akik esküsznek rá, hogy a zellerlé az egyik legjobb dolog, ami a gyomorba kerülhet. De vajon tényleg egy csodatevő dologról van szó, vagy ez is csak egy trend?
Szász NóriLegtöbbjüket az ősz, még inkább a tél zöldségeinek gondoljuk, pedig nyáron is szezonjuk van, ráadásul friss, lágyabb ízükkel még sokszor finomabbak is. Érdemes most is enni céklát, káposztát, zellert, mert nemcsak finomak, hanem egészségesek is.
Szekeres DóraA zeller egyik leghétköznapibb zöldségünk, amit mégis egészen érthetetlen módon a legtöbször csak egyféle módon használunk. Pedig a zellergumó nemcsak levesekbe való, hanem készülhet belőle rengetegféle étel. Ehhez adunk ötleteket.
Szekeres DóraA szárzellerrel csak az a gond, hogy általában nagyobb kiszerelésben jutunk hozzá, mint amennyire szükségünk lenne belőle egyszerre. Így tárolva őrizheted meg legtovább a frissességét!
NosaltyKezdd el beiktatni ezt a fantasztikus növényt az étrendedbe, mert tényleg csodákra képes! Mutatjuk, milyen hatásokkal számolhatsz akkor, ha rendszeresen iszol zellerlevet.
NosaltyNosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...