Ezt ne hagyd ki, mielőtt kidobod a zellerszár levelét
Napi tippünkben olyan ötleteket találsz, amikkel akár a szárzeller leveleit is felhasználhatod, ahelyett, hogy kidobnád.
Szász NóriNapi tippünkben olyan ötleteket találsz, amikkel akár a szárzeller leveleit is felhasználhatod, ahelyett, hogy kidobnád.
Szász NóriElhanyagoljuk szegény zellergumót, azon túl, hogy levesekhez használjuk, egyéb szerepeket nem adunk neki a konyhában. Engedjük be több ételbe is, például az alábbi módokon!
Lakos BenedekKészítsetek ti is zellertől roskadó levest, egytálételt és salátát, hogy feltöltsétek a vitaminraktáraitokat!
NosaltyA répák, fehérrépák, zellerek és más gyökérzöldségek kiváló alapot adnak megannyi őszi fogáshoz, használjuk őket bőséggel.
NosaltyFogyaszthatod magában, teheted turmixba, smoothie-ba, de salátákban is isteni. A legjobb pedig az, hogy segíti a fogyásodat is.
NosaltyÍnség idején (mint például most) nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármit is elpazaroljunk. A zöldséghulladékok például nagyon értékesek tudnak lenni a konyhában, nézzük, miket tudunk hasznosítani.
Lakos BenedekProblémád van a szárzeller felszeletelésével? Akkor nézd meg ezt a videót, hogy te is úgy vágd fel a zellert, mint egy kínai szakács!
Szász NóriLegyen a tél is a rakott zöldségek ideje. Ilyenkor is rengeteg olyan (ráadásul szép színben pompázó) alapanyagunk akad, ami egy kis szeleteléssel, rétegezéssel és sütéssel fantasztikus fogássá varázsolható. Adhatjuk húsok mellé őket, de akár egymagukban is válhat belőlük teljes értékű lakoma.
NosaltyAz őszi-téli hónapokat tagadhatatlanul dominálja a sütőtök: a narancssárga zöldségből talán a leggyakrabban krémleves készül, amit vígan kanalazunk októbertől februárig. De mi van a tökön túl?
Lakos BenedekZöldes színű lé, ami állítólag szuperegészséges – vannak, akik esküsznek rá, hogy a zellerlé az egyik legjobb dolog, ami a gyomorba kerülhet. De vajon tényleg egy csodatevő dologról van szó, vagy ez is csak egy trend?
Szász NóriLegtöbbjüket az ősz, még inkább a tél zöldségeinek gondoljuk, pedig nyáron is szezonjuk van, ráadásul friss, lágyabb ízükkel még sokszor finomabbak is. Érdemes most is enni céklát, káposztát, zellert, mert nemcsak finomak, hanem egészségesek is.
Szekeres DóraA zeller egyik leghétköznapibb zöldségünk, amit mégis egészen érthetetlen módon a legtöbször csak egyféle módon használunk. Pedig a zellergumó nemcsak levesekbe való, hanem készülhet belőle rengetegféle étel. Ehhez adunk ötleteket.
Szekeres DóraA szárzellerrel csak az a gond, hogy általában nagyobb kiszerelésben jutunk hozzá, mint amennyire szükségünk lenne belőle egyszerre. Így tárolva őrizheted meg legtovább a frissességét!
NosaltyKezdd el beiktatni ezt a fantasztikus növényt az étrendedbe, mert tényleg csodákra képes! Mutatjuk, milyen hatásokkal számolhatsz akkor, ha rendszeresen iszol zellerlevet.
NosaltyAhogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.
Szabó AnnaLássuk, mikor mehetünk vásárolni a 2025-ös év utolsó napjain, és mikor lesznek zárva a boltok.
NosaltyMegadjuk a módját az év végi ünneplésnek, és rumos bólé, lencsefőzelék, korhelyleves és malacsült is készül nálunk töltött tojással, utána viszont jó pár napig (vagy akár egész januárban) húsmentes ételek kerülnek asztalunkra! BUÉK!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...