Vágd fel olyan gyorsan a szárzellert ezzel a trükkel, mint egy kínai szakács

Problémád van a szárzeller felszeletelésével? Akkor nézd meg ezt a videót, hogy te is úgy vágd fel a zellert, mint egy kínai szakács!

Krémlevesbe vagy a reggeli vitaminbombaként lé formájában, a szárzellert sokféle módon tudod felhasználni. Azonban a puha, rostos zöldséget igazi kihívás lehet apró kockákra vagdosni. Ez a TikTok videó azonban alapos útmutatót ad ahhoz, hogy gyorsan és könnyedén tudd felszeletelni ezt a zöldséget is. Íme a leggyorsabb szárzeller-szeletelés!

Vágd fel olyan gyorsan a szárzellert ezzel a trükkel, mint egy kínai szakács

A Made with Lau TikTok oldalán, amit 200 ezren követnek, az idősebb Lau klasszikus kínai fogások elkészítését mutatja meg, illetve különböző trükkökkel is segítik a kínai konyha iránt érdeklődőket. Az egyik videóban azt mutatja be az apa-fia páros, hogy miként lehet olyan gyorsan felszeletelni egy nagy adag zellert, mint egy kínai szakács: először jól végig kell ütögetni.

@madewithlau

Mincing is one of the most tedious things you can do in the kitchen, but here’s a trick to speed up the process when mincing celery! 🔪

♬ original sound - Made With Lau

Tedd a zellert egy tiszta zacskóba, majd egy kalapáccsal, a kés lapos oldalával vagy akár egy sodrófával kezd el ütögetni a zöldséget.

Ez az egyszerű művelet lebontja a rostszálakat, ezáltal könnyebb lesz felvágni a zellert. Miután kivetted őket a zacskóból, készen állnak arra, hogy tovább aprítsd őket, ahogy azt a recept megkívánja.

Kíváncsi vagy, hogy valóban működik-e ez a trükk? Készíts például egy magyaros szárzeller pörköltet, és próbáld ki!

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas, tavaszi recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek