Így ünnepeljük a szilvesztert környezetbarát módon
Ha azt fogadtuk meg az új évre, hogy környezettudatosabbak leszünk, miért ne kezdhetnénk már szilveszterkor?
Szabó AnnaHa azt fogadtuk meg az új évre, hogy környezettudatosabbak leszünk, miért ne kezdhetnénk már szilveszterkor?
Szabó AnnaAz újévhez kapcsolódóan többféle babona él, amiket sokan komolyan vesznek, de vannak, akik a létezésükről sem tudnak. Mi most azoknak szeretnénk kedvezni, akik nem szeretik a lencsét, de szeretnének gazdag, sikerekkel teli újévet.
Balogh LillaHa szilveszterkor nagyot mentél a pezsgővel és még nem állsz készen a lencsefőzelékes-virslis ebédre, jól jönnek majd ezek az édes reggeli ötletek az újév napjára.
NosaltySosem lehet elég korán kezdeni, ezért már érkeznek a sós reggeli ötletek az újév napjára, amelyek laktatnak és egy kicsit még a macskajajt is űzik.
NosaltyBár az újév első napján nem szabad takarítani a babona szerint, január elején érdemes megejteni egy takarítással egybekötött lomtalanítást a konyhában.
Németh OrsiKi mondta, hogy csak azt fogadhatjuk meg, hogy többet sportolunk, kevesebb kalóriát viszünk be, letesszük a cigarettát, szakítunk a zsíros-sós chipsekkel? Tegyünk egy fenntarthatóbb háztartásért, már január 1-től.
NosaltyHa szilveszteri finomságokra gondolunk, akkor biztosan beugrik a reszelt trappista sajtos szendvics, a csilingelő pezsgős pohár, és a krémes franciasaláta. Te vajon emlékszel, hogy milyenek voltak a régi korok szilveszterei?
NosaltyTudd meg, ilyen nyitvatartással üzemelnek majd szilveszterkor és az új év első napjain a legnépszerűbb áruházláncok.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Ezúttal a decemberi, ünnepi finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.
NosaltyLetudtuk az ünnepeket, megvolt az összes klasszikus és kötelező fogás: na de hogyan tovább januárban? Én személy szerint ilyenkor mindig motiválatlannak érzem magam a konyhában (és remélem, hogy ezzel más is így van, különben csak magamnak írom ezt a cikket).
Lakos BenedekJanuár első napjaiban sokunk hűtőjében áll még egy tálkányi, vagy akár fazéknyi lencsefőzelék, amit bár imádunk, egy kicsit már ununk is. Épp ezért most ahhoz adunk tippeket, milyen új ételeket lehet belőle varázsolni.
Szekeres DóraÚjévkor enni kell, ráadásul a kezdődő naptári év első napján nem mindegy, hogy mivel látjuk el a gyomrunkat az előző nap süteményei, majonézes salátái és pezsgős mámora után. De mit eszik a világ újévkor?
Pákozdi NóraSokan fogadják meg év elején, hogy csökkentik a saját vagy egész családjuk húsfogyasztását, vagy egyenesen megpróbálkoznak a vegetáriánus vagy vegán életmóddal. Most adunk pár ötletet, hogy milyen alapanyagokat érdemes beszerezni hozzá, hogy ne váljon gyorsan unalmassá a dolog.
Szekeres DóraSzeretnéd, ha idén tényleg véghez is vinnéd a céljaidat, amelyeket kitűztél? Segítünk, hogy idén ne add fel az első bukkanó után!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyLehet, hogy hallottunk már a pH-szintre koncentráló alkáli diétáról, de pontosan nem tudtuk, hogy mire is jó – ha egyáltalán jó valamire. Most körüljárjuk az étkezési mód szabályait és kitérünk arra is, hogy tényleg megfelelő választás-e, ha például az a célunk, hogy egészségesebbek legyünk.
Szabó AnnaLevesbe főzzük, megsütjük, felkockázzuk, rizzsel keverjük, salátával tálaljuk - a csirkemell és a csirkecomb lesz e hetünk két főszereplője, keressétek őket a napi levesben vagy a főételben! Ja, és mint mindig, most is lesz valami finom édes desszert a menüsorok végén!
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!