Így ünnepeljük a szilvesztert környezetbarát módon
Ha azt fogadtuk meg az új évre, hogy környezettudatosabbak leszünk, miért ne kezdhetnénk már szilveszterkor?
Szabó AnnaHa azt fogadtuk meg az új évre, hogy környezettudatosabbak leszünk, miért ne kezdhetnénk már szilveszterkor?
Szabó AnnaAz újévhez kapcsolódóan többféle babona él, amiket sokan komolyan vesznek, de vannak, akik a létezésükről sem tudnak. Mi most azoknak szeretnénk kedvezni, akik nem szeretik a lencsét, de szeretnének gazdag, sikerekkel teli újévet.
Balogh LillaHa szilveszterkor nagyot mentél a pezsgővel és még nem állsz készen a lencsefőzelékes-virslis ebédre, jól jönnek majd ezek az édes reggeli ötletek az újév napjára.
NosaltySosem lehet elég korán kezdeni, ezért már érkeznek a sós reggeli ötletek az újév napjára, amelyek laktatnak és egy kicsit még a macskajajt is űzik.
NosaltyBár az újév első napján nem szabad takarítani a babona szerint, január elején érdemes megejteni egy takarítással egybekötött lomtalanítást a konyhában.
Németh OrsiKi mondta, hogy csak azt fogadhatjuk meg, hogy többet sportolunk, kevesebb kalóriát viszünk be, letesszük a cigarettát, szakítunk a zsíros-sós chipsekkel? Tegyünk egy fenntarthatóbb háztartásért, már január 1-től.
NosaltyHa szilveszteri finomságokra gondolunk, akkor biztosan beugrik a reszelt trappista sajtos szendvics, a csilingelő pezsgős pohár, és a krémes franciasaláta. Te vajon emlékszel, hogy milyenek voltak a régi korok szilveszterei?
NosaltyTudd meg, ilyen nyitvatartással üzemelnek majd szilveszterkor és az új év első napjain a legnépszerűbb áruházláncok.
NosaltyCikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Ezúttal a decemberi, ünnepi finomságok következnek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.
NosaltyLetudtuk az ünnepeket, megvolt az összes klasszikus és kötelező fogás: na de hogyan tovább januárban? Én személy szerint ilyenkor mindig motiválatlannak érzem magam a konyhában (és remélem, hogy ezzel más is így van, különben csak magamnak írom ezt a cikket).
Lakos BenedekJanuár első napjaiban sokunk hűtőjében áll még egy tálkányi, vagy akár fazéknyi lencsefőzelék, amit bár imádunk, egy kicsit már ununk is. Épp ezért most ahhoz adunk tippeket, milyen új ételeket lehet belőle varázsolni.
Szekeres DóraÚjévkor enni kell, ráadásul a kezdődő naptári év első napján nem mindegy, hogy mivel látjuk el a gyomrunkat az előző nap süteményei, majonézes salátái és pezsgős mámora után. De mit eszik a világ újévkor?
Pákozdi NóraSokan fogadják meg év elején, hogy csökkentik a saját vagy egész családjuk húsfogyasztását, vagy egyenesen megpróbálkoznak a vegetáriánus vagy vegán életmóddal. Most adunk pár ötletet, hogy milyen alapanyagokat érdemes beszerezni hozzá, hogy ne váljon gyorsan unalmassá a dolog.
Szekeres DóraSzeretnéd, ha idén tényleg véghez is vinnéd a céljaidat, amelyeket kitűztél? Segítünk, hogy idén ne add fel az első bukkanó után!
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Karácsony táján minden akció duplán számít, ilyenkor ugyanis hatványozódnak a kiadásaink. Ezt meglovagolva a boltok, diszkontláncok hatalmas leárazásokkal várják a vevőket. Ezúttal az ALDI trappistaakciójára figyeltünk fel.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...