tudatos vásárlók egyesülete

Ezekről a helyekről vehetsz friss, minőségi és helyi élelmiszert

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.

Nosalty

Ökofüllentés – Így „festik zöldre” a cégek egyes termékeiket

Egyre több márka látja el 'zöld', 'öko' és hasonló, környezetbarát jellegre utaló címkékkel a termékeit, azonban ezek mögött nem mindig állnak valós tettek. A „greenwashing” néven ismert jelenség magyarul nagyjából úgy fordítható le, mint „zöldre mosás”. Ez jól leírja a cégek azon tevékenységét, amelynek keretében szeretnék kihasználni a környezettudatos célok támogatásával járó PR- és marketingelőnyöket, azonban emellett nem végeznek érdemi környezetvédelmi tevékenységet. A Tudatos Vásárlók Egyesülete éppen azért indított a témával foglalkozó kampányt, hogy a fogyasztók könnyebben el tudjanak igazodni a valós és valótlan állítások között.

Nosalty

Kávézókat vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete, szomorú tények derültek ki

Második alkalommal végezte el felmérését a Tudatos Vásárlók Egyesülete, amely azt vizsgálta, hogy a nagyobb kávézóláncok és gyorséttermek mennyire tartják szem előtt a fenntarthatóságot. Az ingyenesen megtekinthető teszt eredményei között ugyan akadnak pozitív dolgok, összességében mégis elmondható, hogy sajnos a kávézók nagy része nem nagyon figyel a fenntartható forrásból származó kávé beszerzésére. A többi szempontból is igen vegyes képet fest a felmérés.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek