A legpuhább mexikói piskóta háromféle tejjel csavarja el a fejed

Hogyan lehet egy piskóta egyszerre légiesen könnyed, mégis lehengerlően szaftos? Nos, a mexikói tres leches sütemény egy személyben válaszolja meg ezt a kérdést, teszi ráadásul mindezt végtelenül egyszerű és elegáns módon.

Tres leches: az egyszerű spanyol név annyit tesz, mint „három tej”, és míg a tejterméktriónak tényleg nagy szerepe van az édesség sikerében, nem csak rajtuk múlik a lélegzetelállító állag és íz. Mexikó tradicionális édessége egy piskótából és egy öntetből áll – az egyenlet egyszerűnek, szinte túl szimplának hangzik, azonban mindkét elem jóval különlegesebb az átlagnál. A tészta könnyed és légies, de miután eláztatjuk az édes (nem gejl!) öntettel, varázsütésre szaftossá válik: ez a tres leches csodája. Nézzünk be együtt a varázslat mögé, lássuk, melyek a tökéletes elkészítés lépései!

Nézd meg galériánkban a triplatejes sütemény elkészítésének lépéseit!

Ha lépésről-lépésre is megnéznéd a sütemény elkészítését, lesd meg a videót:

A triplatejes sütemény teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek