Őszi kerül bele, mégis a nyár utolsó csókja ez a légies piskóta

Valamiért mindig nyár végén megtörténik, hogy elfog a nagy pudingsütési vágy: tavaly is nagyjából ilyenkor készítettem el a klasszikus brit édességet, akkor a kertben szedett bodzabogyókkal. Idén őszibarackkal és szederrel támadok, és még mennyi minden mással! Aki kiváncsi, olvasson tovább!

Most nem írnék hosszabban a puding jelenségéről (lényegében nem mindenhol a krémes, vaníliás édességet jelenti a szó, mint nálunk), hagyom, hadd beszéljem magáért az alábbi recept, ami egy újabb fejezet abban az ódában, amit minden nyáron a szaftos, légies süteményeknek zengek. Régóta motoszkált a fejemben a szeder és az őszibarack összeeresztése egy édesség keretein belül (először egy nyáreleji cikkem során ébredtem rá az alapanyagok tökéletes kémiájára), és a motoszkálás olyannyira nem akart megállni, hogy újra és újra elővettem a gyümölcsöket, fejben forgattam őket, különféle ízeket, aromákat próbálgattam melléjük.

Ennek a hosszas gondolatmenetnek a végén két ízesítő került ki győztesként: a menta és a lime. Így mindezek a csodás aromák és zamatok megtalálhatók az alábbi szaftos süteményben, érdemes értük mélyre ásni, keresztül a puha piskótán. Ja, és akit mégis érdekelne a puding mivolta, az a linkre kattintva olvashat erről.

Nézd meg a galériában a szedres-őszibarackos puding elkészítésének lépéseit!

A szedres-őszibarackos csodapuding teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...