Rengeteget spórolhatsz, ha kuktával főzöl

Ha kuktában főzöl nemcsak pénzt spórolhatsz, de időt is, így mindenképpen érdemes lehet megfontolni, hogy beszerezz egyet. Otthon Tippünkből mindent megtudhatsz erről az eszközről.

A kuktában fantasztikus ételek készíthetőek, többek között kiváló húsleves, ragus ételek és szószok készítéshez. A kuktában nemcsak az ízek lesznek sokkal intenzívebbek, de pénzt is spórolhatsz, sőt még időt is, hiszen sokkal gyorsabban elkészülnek benne az ételek.

Rengeteget spórolhatsz, ha kuktával főzöl

Ünnepeljük a kuktát

Bármennyire is félelmetesnek tűnik a kuktahasználat, lényegében ez az eszköz nem különbözik annyira a serpenyőtől, így nem kell tartanod tőle, hogy nem tudod majd használni. A különlegessége igazából a tetőben rejlik, melynek köszönhetően 70-75 százalékkal rövidebb főzési idővel készítheted el benne az ételeket.

Min spórolhatsz?

Már azon is spórolhatsz, hogy a kuktában főzött ételekhez kevesebb vizet kell adni, mivel nem párolog el az órákig tartó rotyogás közben az edényből a folyadék.

Mivel az ételek is kevesebb ideig főznek, így az áramon vagy a gázon is spórolhatsz, attól függően, mit használsz.

Nyilván egy-egy főzés alkalmával csak néhány száz forintról beszélgetünk, de sose felejtsd: sok kicsi, sokra megy.

Kevés idő alatt viríthatsz finomat

Ha kezdő kuktázó vagy, akkor érdemes lehet eleve olyan recepteket keresned, melyek ehhez a főzőeszközre íródtak. Mikor már rutinossá váltál, akkor jöhet a kísérletezgetés.

A rizs, tészta és hüvelyesek esetében, ahol a víz felszívódása a lényeg, a kulcs az arányokban rejlik. Míg a rizottónál 2:5 a folyadék-rizs arány, a basmati rizs esetében 1:1. A zöldségeknél szintén bevetheted, hiszen rekordsebeséggel készülnek el, és nagyon kevés vízre lesz hozzá szükséged.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek