retró fogások

6 retró étel, ami újra divat a magyar éttermekben

Sokan észrevehették már, hogy a régen csak a családi traktákon vagy menzákon, kifőzdékben kóstolt retró kedvencek megjelentek a menő éttermek kínálatában is. De miért is választanánk egy megkopott hírű retró ételt egy stílusos bisztróban vagy drága étteremben? Meg fogunk lepődni, milyen az, ha egy igazi profi készíti el őket.

Nosalty

A pöttyös bögrés tojásleves, amit 30 éve ugyanúgy szürcsölgetek

Vannak ételek, amiket újra lehet gondolni, variálni, csicsázni, és vannak azok, amik úgy jók, ahogy vannak. Ahogy megszoktuk szüleinktől, nagyszüleinktől, amikhez szép vagy kevésbe szép emlékek kötődnek. Na, a tojásleves nekem úgy jó, ahogy anyum mindig is csinálta. Biztos lehetne jobb és szebb, nekem mégis ez a retró, köményes-lisztes verzió az, amit gyerekkorom óta szürcsölgetek otthon, egy piros pöttyös bögréből.

Réthly Dávid

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!