retró

3 retró lakberendezési trend, ami örökké velünk marad

A '70-'80-as évek divatja mondhatni vissza-visszatér a mindennapjainkba. 2024-ben a lakásdekorációs trendek között is felütötte a fejét, többek közt a függöny és tapéta mintájának, stílusának összekombinálásával. Újult lendülettel, nosztalgiát csempészve otthonunkba, íme 3 retró hatású lakberendezési tipp!

Balogh Lilla

6 dolog, amit imádunk a '70-80-as évek éttermi étlapjain

Egy egzotikus világba kalauzolunk, amiben a legmenőbb éttermi főételek is kétszámjegyű összegbe kerültek, a legdrágább étel az étlapon még nem a Surf'n'Turf steak volt, hanem a Rózsa Sándor kedvence vagy erdélyi fatányéros névre hallgatott. 15 dolog, ami visszarepít a '70-80-as évek hazai szövetkezeti vendéglői és éttermi világába.

Nosalty

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty

6 retró étel, ami újra divat a magyar éttermekben

Sokan észrevehették már, hogy a régen csak a családi traktákon vagy menzákon, kifőzdékben kóstolt retró kedvencek megjelentek a menő éttermek kínálatában is. De miért is választanánk egy megkopott hírű retró ételt egy stílusos bisztróban vagy drága étteremben? Meg fogunk lepődni, milyen az, ha egy igazi profi készíti el őket.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek