Szerinted meg kell pucolni a retket, vagy elég csak megmosni?
Végre megtaláltuk a választ az örök dilemmára: meg kell pucolni a retket, vagy elég csak megmosni?
NosaltyVégre megtaláltuk a választ az örök dilemmára: meg kell pucolni a retket, vagy elég csak megmosni?
NosaltyAz újhagyma és a retek nem maradhatnak le az ünnepi asztalról, gyakran már jó előre beszerezzük őket húsvét előtt. Ilyenkor pedig felmerül a kérdés: hogyan tarthatjuk frissen a zöldségeket a nagy napig?
Lakos BenedekMenthetetlenül itt a tavasz, ez pedig nemcsak a végre mindent életre keltő napfényben, hanem a piacok és boltok zöldségkínálatának örömteli változásán is tetten érhető. Végre újra kapni zsenge, piros retket például, amiről jó, ha tudjuk, nem csak nyersen lehet fogyasztani.
Szekeres DóraHa eddig azt gondoltad, hogy a retek csak a reggeli szendvics mellett vagy a zöldsalátába dobálva jó, akkor készülj, mert hamarosan mindenhol ott lesz, a serpenyőtől a sütőig!
Szász NóriA tavaszi ízek harsányak, aromásak, nagyon frissek és szerencsénkre szinte minden fogásba becsempészhetőek. Most leltárba veszünk néhányat, amivel érdemes főzni így az évszak vége felé.
Lakos BenedekMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekA retek a tavasz egyik kedvence, a rózsaszín kis gömböket imádjuk beledobálni salátánkba, vagy csak szendvicsek mellé harapdáljuk. De tudtad, hogy a retek leveléből például pesztó vagy leves is készíthető?
NosaltyEgy, az eredetitől eltérő színű, világos gazpacho-t, egy zelleres-kapros uborkalevest és egy igazi kuriózumot, az avokádótól krémes retekleves receptet mutatunk nektek. Hűsöljünk együtt ezekkel a nyári melegben!
GrétiA legtöbben a kukába dobnánk, pedig a reteklevél aranyat ér, mennyei, zsenge tavaszi pesztót tudunk belőle készíteni, amit tökéletesen felhasználhatunk rizottóba vagy akár egy finom zöldségtésztába is, mutatjuk, hogyan!
Hering AndrásA retek, a torma és a burgonya valamilyen formában mindenképpen helyet kap a húsvéti asztalon. Kerüljön ezúttal salátába!
NosaltyMire jó a hónapos retek, és mihez fogyasszuk a szendvicsen kívül? Ha eddig nem kóstoltad, akkor most készíts reteksalátát, mert a piros gumók valódi egészségőrzők!
Országh KittiKutatási eredmények támasztják alá, hogy azok az emberek, akik különösebb ok nélkül halogatják a lefekvést, vagyis éjjeli baglyok, bizonyos személyiségjegyekkel vannak megáldva.
Németh OrsiBár az adaptogéneket már évezredek óta alkalmazzák, csak az utóbbi években kerültek újra a figyelem középpontjába. A gombás kávé vagy tea manapság szinte letarolja az egészségpiacot, de kevesen tudják, valójában mik ezek az anyagok, mire jók, és milyen forrásokból juthatunk hozzájuk.
Szabó AnnaA vasárnaphoz méltó ételek várnak: húsleves gyöngytyúkból, amit nem feltétlen kell forrón enni a melegben, roppanós csirkeszárnyak a javából és epres krémes házi verzióban!
NosaltyNincs több bajlódás a csavarokkal vagy a bonyolult utasításokkal. Mai Otthon Tippünkben mutatunk egy egyszerű trükköt, mellyel gyorsan megtisztíthatod a dupla sütőüveget.
Nem a kedvenc hájtípusunk, ha lehet ilyet mondani - ha választhatnánk, biztos az elsők között lenne, amitől megszabadulnánk, ami a testünket illeti. Búcsúzzunk el az integetőhájunktól 3 egész könnyű pilatesgyakorlattal!
Megbarnul, megpuhul vagy épp elkezd kiszáradni – sokak számára ezek jelek, hogy ki kell dobni a citromot. De ha szeretnénk fenntarthatóbb háztartást vezetni, léteznek más utak is.
Van egy hatalmas nagy cseresznyefánk, így aztán bőségesen ellát bennünket terméssel. Cseresznyeérés idején aztán sorra sütöm a kedvenc süteményeinket, mint pl. ezt a pitét is.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Évekkel ezelőtt addig kutakodtam a neten, amíg sikerült összeszednem a befőtt készítés legegyszerűbb módját, az üvegek csírátlanításától a gyümölcs üvegbe helyezésén ...