Itt a főzés nélküli hideg levesek ideje – 3 tökéletes recept hőség esetére

Egy, az eredetitől eltérő színű, világos gazpacho-t, egy zelleres-kapros uborkalevest és egy igazi kuriózumot, az avokádótól krémes retekleves receptet mutatunk nektek. Hűsöljünk együtt ezekkel a nyári melegben!

Mi az, amit nem kell főzni, egy turmixgép elég hozzá, szinte azonnal lehet fogyasztani és felfrissít a kánikulában? Egy jófajta hideg leves lehet a legjobb partnerünk ebben a harminc pluszos időjárásban. Kezdjük egy hagyományosnak tűnő uborkalevessel, ami mégsem annyira sima, mert két zellerszárat is beleturmixolunk. Aztán megvalósítjuk a gazpacho fehér mását. Végül egy igazán krémes reteklevest virítunk, de tényleg, mert az avokádótól és a retek rózsás héjától olyan szép színe lett, amin szívesen legeltettük volna a szemünk sokáig, ha pillanatok alatt el nem fogy.

Hideg zelleres uborkaleves

Uborkalevest egyszer biztosan mindenki eszik nyáron, ez általában kovászos uborkából készül. Aztán sokan kipróbálják a kígyóuborkás hidratáló hűsítőt. Ennek van egy francia eredetije crème fraîche-sel, de elkészíthetjük joghurttal és tejföllel, sőt vegán krémekkel is, itt a szívünkhöz közelebb álló tejfölös verziójára hoztunk egy példát. Ebbe a receptbe halványítózeller kerül, ami színében és ízében is ad egy kis pluszt a nyári kedvencnek. Dekorban általában pirított magvakat szórnak rá, pedig a poharas-blody mary-s megjelenés sokkal jobban áll neki.

Fehér gazpacho

Nagyon trendik most a gazpacho-átiratok, mindenféle színekben pompáznak az Instán. A fehér gazpacho talán még a legkevésbé elterjedt. Két fő alapanyag, a paradicsom és a paprika helyett halványzöld héjú, magtalan szőlő és hámozott Vilmos körte kerül a harmadik uborka mellé, amit ugyancsak meg kell hámoznunk az enyhe szín elérése érdekében. A hideg leves testét eredetileg a kenyérbél alkotja, itt mandulakrém tölti ki az űrt. A legjobb ízélmény elérése érdekében leszűrt zöldségalaplével öntjük fel, olívaolajjal krémesítjük, valamint mentát és koriandert turmixolunk hozzá. Igazán egyedi, ezt mindenkinek ki kell próbálnia!

Hideg avokádókrémes retekleves

Habár a hónapos retek tényleg csak egy hónapig volt velünk, még találtam egy csomóval a piacon, ezt dolgoztam fel. Sütve is nagy kedvenc a pink bogyó, de így nyersen adja ki az igazi, összehasonlíthatatlanul csípős, egyben fanyar aromáját. Az avokádóval menő a párosuk, megannyi zöld krém egy levesben! Könnyű natúr joghurttal érdemes felhúzni, mert a görög joghurt túl sűrű ehhez, de egy kanál mézzel visszahozhatjuk mégis a Mediterráneumot. Lesz nemsokára újból retek, és jégcsapretekből is elkészíthetitek ezt a hideg, üdítő, avokádós levest, és ajánlom, tegyétek is meg, mert ez lesz az idei kedvencetek!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...