8 ropogós rántott hús karácsony napjára
Ha szenteste nem került fel az ünnepi asztalra a rántott hús, akkor ma, karácsonykor kötelező!
NosaltyHa szenteste nem került fel az ünnepi asztalra a rántott hús, akkor ma, karácsonykor kötelező!
NosaltyTavaly év végén is elindítottuk Ünnepi Receptversenyünket, melyben étolaj felhasználásával készített fogásaitokat indíthattátok a nagyszerű nyereményekért. Megvannak nyerteseink, görgessetek a cikk végére!
NosaltyMelengető és komfortos ételekkel lakunk ma jól: fűszeres szilvaleves, rántott hús és gesztenyés brownie készül.
NosaltyHa hús, akkor legyen szép nagy darab, nem? Mindegy, hogy csirke, marha, sertés vagy bármi más, ezeknél a fogásoknál bizony a méret a lényeg.
NosaltyNincs is jobb egy aranyló paníros húsnál, ami mellett a kedvenc köretünk pihen, és az egész tányérnyi csoda csak arra vár, hogy (kulturáltan) nekiessünk. Nem igaz?
NosaltyAkár több napot kirándulunk Bécsben, akár egyetlen napot vizitelünk nyugati szomszédainknál, az osztrák főváros rengeteg élményt tartogat számunkra. Izgalmas múzeumok, lombos parkok, csendes sétálóutcák, mindez a monarchia építészetének legjavával megspékelve. És akkor a gasztronómiáról még nem is beszéltünk!
Rosanics PetraA ropogós rántott húst mindenki szereti, különleges szerepe van a családi ebédeken, így a legtöbb összejövetelen felkerül a menüre.
NosaltyA panírozás egy viszonylag gyakori konyhai folyamat, amihez rendszeresen fordulunk, ha egy ételt ropogós, aranybarna bundába szeretnénk bújtatni. De mire érdemes figyelni, hogy mégis bunda legyen az a bunda? A mai Napi Tipp elárulja.
Lakos BenedekAugusztus huszadikára igazi hagyományos, magyaros fogásokat sorakoztattunk fel!
NosaltyA hétvégi családi ebédek sztárja a rántott hús, mutatunk is pár utánozhatatlanul finom receptet, hogy egy kis színt vigyél a klasszikusba.
NosaltyTeljesen mindegy, melyik évszakban járunk, a rántott hús mindig megállja a helyét az ebédasztalon.
NosaltyA rántott húsban tulajdonképpen csak két fontos dolog van: a ropogós, aranybarna bunda és az omlós, szaftos hús. Persze ezen túl megannyi különleges és kevésbé különleges verziót kitaláltunk, hogy ne kelljen mindig ugyanazt a receptet használni. Itt vannak a kedvenc rántott husik!
NosaltySertéskarajból rosszat sütni vagy főzni nem lehet, mutatunk 11 elképesztően finom, utánozhatatlanul jó receptet, melyet érdemes kipróbálnotok.
NosaltyA következő héten csakis olyan szívünknek kedves, hagyományos, nosztalgikus, gyerekkort és anya/nagyi főztjét idéző fogásokat válogatunk, amelyek talán hoznak egy kis szeretetet és jó érzést ebbe a nehéz időszakba. Főzzetek velünk jövő héten is!
NosaltyMindegy, hogy túlsütöttük vagy napokig kint hagytuk, esetleg rosszul tároltuk őket, a kekszeink könnyedén ki tudnak száradni. Ezeket megenni nem túl nagy élmény, adjunk nekik új esélyt inkább az alábbi módokon.
Lakos BenedekNem kevés pénzt keres a mindössze 11 éves Luke, akit édesanyja támogat saját cukorkavállalkozásában. Hogy hogyan jött az ötlet? Úgy, hogy a súlyos mogyoróallergiás srác mentes édességre vágyott, így megcsinálta magának.
NosaltyKároly herceg egykori komornyikja megtanítja a netet illedelmesen croissant-t enni!
Szász NóriÖtven éves kor fölött különösen érdemes odafigyelni ennek a vitaminnak a pótlására.
Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!
A mai menüben olyan fogások szerepelnek, melyek a gyerekeket is leveszik a lábukról.