Hogyan teheted igazán izgalmassá nyáron a főzelékeket? Friss, zsenge petrezselyemmel! Mutatunk is néhány olyan receptet, melybe remekül illik ez a zöldfűszer.
Elfogyott a friss bazsalikom, pedig épp szükséged lenne rá, hogy megkoronázza az ételed? Semmi pánik, ezzel a négy alternatívával hasonló végeredményt érhetsz el!
Fűszerek nélkül elég unalmas lenne a főzés, ezt szerintem senki nem tagadja. A szárított ízesítők mellett pedig a friss növények az igazi nagyágyúk a konyhában. Ugyan tárolásuk kissé macerás, de minden törődést meghálálnak fantasztikus aromájukkal, ha megfelelően bánunk velük.
Létezik egy nagyon egyszerű, mégis zseniális fűszerkeverék, amelyhez csupán három alapanyag szükséges. Jól figyelj, mert a gremolata nem csak olasz recepteknél lesz a kedvenced.
A fűszernövényekre ritkán gondolnak úgy az emberek, mint potenciális egészségtárakra, pedig a petrezselyem ilyen: magas a tápanyagtartalma, és rengeteg betegség megelőzésében segíthet. Az alábbi 5 oknak már elégnek kellene lennie, hogy többet fogyassz belőle.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a sonka nem hiányozhat a húsvéti lakomából, de vajon a vásárlásakor bele szoktál-e gondolni abba, hogy mennyire egészséges?
Fetás párnácskát, gerslirizottót, sárgatúrót, palóclevest, juhtúrókrémet is mutatunk, melyekbe mind-mind került valamiféle friss zöldfűszer, ettől pedig kirobbanóan zsengék és tavasziasak, sőt, húsvétra is beillenek.