A profi séfek szerint nem a hűtőben kell tárolni a friss mozzarellát

Sokan úgy gondolják, hogy a tejtermékeket minden körülmények között hűtőben kell tárolni, pedig ez nem teljesen így van. Főleg a friss mozzarella esetében.

A tejtermékek tárolásának módja sokszor vita tárgyát képezi. Sok profi szakács például a pulton tárolja a vajat, mert így egyszerűbb felhasználni a sütéshez. De, mi a helyzet a friss mozzarellával? A legtöbben azt feltételezhetjük, hogy a tejtermékeknek mindig hideg hőmérsékletre van szükségük, ám a friss mozzarella esetében ez nem teljesen így van.

A profi séfek szerint nem a hűtőben kell tárolni a friss mozzarellát

Miért nem való a friss mozzarella a hűtőbe?

Mert a hűtés megváltoztatja az olasz sajt textúráját és az ízét, vagyis a selymes és krémes mozzarellából egy rágós textúrájú fehér golyó lesz. Érdemes észben tartani, hogy a friss mozzarellának egy kis időbe telik, míg szobahőmérsékletű lesz, miután kivetted a hűtőből. Ugyanakkor szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb.

Ezért a profi szakácsok gyakran kint tárolják a pulton.

Hagyd a konyhapulton a friss mozzarellát

A friss mozzarella különbözik az előre csomagolttól, tehát röviddel az elkészítése után el kell fogyasztani. Ha friss mozzarellát vásárolsz a boltban, akkor érdemes vízben tárolnod. De egy-két napon belül mindenképpen fogyaszd el.

A friss mozzarella nedvességtartalma érzékennyé teszi a sajtot a gyors romlásra, vagyis ha egy-két napon belül nem tudod megenni, akkor tényleg tárold inkább a hűtőben.

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek