levesek

Hűsítő zöldbableves rántás és habarás nélkül – jéghidegen és még...

A hagyományos zöldbableves receptje valószínűleg mindenki recepttárában fellelhető, ami a szalonnától, fokhagymától és a tejföltől lesz ízig-vérig magyaros. Ha nyitottak vagyunk az újdonságokra (már pedig miért ne lennénk?!), akkor érdemes ennek az isteni levesnek a jéghideg verzióját is kipróbálnunk, amit rántás és habarás nélkül, saját magával sűrítve, tejföl helyett pedig mascarponével teszünk lágyan krémessé. Egy baj van vele: nehéz abbahagyni.

Hering András

Így készül a Mohács-környéki cserepes sokac bab, ami zokon veszi,...

Ha Mohács környékén, esetleg éppen a telet elűző mohácsi Búsójáráson jársz, feltétlenül érdeklődj a helyieknél, hogy hol tudod megkóstolni a messze híres sokac babot, amelynek különlegessége, hogy egy speciális cserépedényben, szabadtűz mellett, több mint 3 órán át készül. Mi, helyiek gyakran hívjuk köcsögös babnak is, ám mohácsi szakértők szerint ez az elnevezés egyáltalán nem helytálló, elmondom, miért!

Hering András

28 fenomenális februári recept, amit ki kell próbálnod

Eljött a február is, és vele együtt a legrövidebb, ízig-vérig téli hónap az évben. Disznóvágás, káposzta, farsang, fánk, vegánság, forró levesek, Valentin-nap, minden lesz itt, amit csak el tudtok képzelni, gyönyörű recepteket válogattunk, főzzetek velünk februárban is!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.